Primitivo

Primitivo is een blauw druivenras dat veel voorkomt in het zuiden van Italië. Tribidrag is de originele en oudste Kroatische naam voor dit druivenras uit Midden-Dalmatië (Kroatië), dat tegenwoordig veel beter bekend staat als primitivo in Apulië (Italië) en als zinfandel in Californië. 

Lees verder...

Meer over de druif en de wijn

Net als nero d’Avola werd ook primitivo jarenlang gebruikt als kleur- en smaakversterker in andere wijnen, maar tegenwoordig – dankzij moderne vinificatietechnieken – schittert hij ook vaak solo. Hij levert soepele, rode wijnen op met een intense fruitigheid. De immense populariteit van zinfandel in Californië heeft ook bijgedragen aan het wereldwijde succes van de druif.

De gemene deler is dat de wijnen vol, fruitig en zacht zijn. Het hete klimaat van beide wijnstreken zorgt voor rijpe tannines en aroma’s van zwoel donker fruit, zoals bramen en pruimen. In Californië worden de wijnen in alle stijlen gemaakt, van zoete rosé (White Zinfandel) tot intense, houtgerijpte wijnen van oude stokken. 

Wijn-spijs: wat eten we bij Primitivo?

Een Primitivo is lekker bij pizza met pikante salami. Ook heerlijk bij simpele pastagerechten met tomaten- of paprikasaus.

Synoniemen: zinfandel, tribidrag.

 

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Beste klant,

We willen je graag laten weten dat de winkels en de webshop van Wijnkoperij De Gouden Ton de komende tijd gewoon geopend zullen zijn. Mocht je vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen, dan kan je uiteraard jouw bestelling plaatsen via de webshop.

We verzenden nu gratis bij bestellingen vanaf € 50,- of 6 flessen (i.p.v. € 75,-)! In verband met de huidige drukte lukt het PostNL helaas niet altijd om alle pakketten binnen de regulieren tijd te bezorgen, onze excusses hiervoor.

Dank voor je bestelling en hartelijke groet,
Het team van Wijnkoperij De Gouden Ton