Roger Groult - Calvados 12 ans d'âge

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 68,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Roger Groult
Smaaktype Droog, intens, verfijnd en met subtiele houttonen.
type Gedistilleerd
Regio / streek Normandië
Land Frankrijk
Serveertemperatuur 15 tot 18°C
Opleg potentieel Minimaal 20 jaar.
inhoud 0.70

Details

Smaakimpressie
Helder, oranje-goudbruin van kleur. In de neus intense aroma’s van zoete rijpe appels, appelbloesem en karamel. In het smaakpalet tonen van gedroogde appel, sinaasappelschil en licht iets van vanille, die gepaard gaan met een lange zachte afdronk zonder branderige alcohol.

Vinificatie
Na de pluk worden de appels met de hand geselecteerd en vervolgens op traditionele wijze vermalen tot appelpulp (‘pommade’), die weer wordt geperst. Hierna laat men het sap ruim 2 maanden gisten tot er een alcoholpercentage van 5 tot 7% is bereikt. Dit is de appelcider, die vervolgens enkele maanden rust krijgt. Hierna volgt een dubbele distillatie van de cider in een traditionele ‘alambic charentais’ (een roodkoperen ketel). De eerste distillatie levert een vloeistof op met 30% alcohol (‘petites eaux’) en na de tweede is dit uiteindelijk ongeveer 70% (‘repasse’). Van belang is dat het begin (de kop) en het einde (de staart) van het distillaat wordt gescheiden van het zuivere middenstuk (het hart, de ‘coeur de chauffe’). Vervolgens wordt de ‘coeur de chauffe’ overgestoken op oudere eikenhouten vaten van 500 liter. Al naar gelang de kwaliteit laat men de Calvados ouderen; dit kan oplopen tot 30 jaar of meer. Tijdens dit ouderingsproces vindt er natuurlijke reductie plaats, d.w.z. verdamping van de vloeistof en vooral van de alcohol.

Culinair Advies
Als digestief na de maaltijd, met een zeer goede koffie of espresso, pure Valrhona-chocolade, amandeltaart, gedroogde vijgen en dadels, en natuurlijk los op zichzelf ook lekker.

Wijnhuis

Volgens insiders behoort dit kleine familiedomein tot de top in calvados. Hun calvados blinkt uit door zuiverheid en klasse en werd in 2014 tijdens de World Drinks Awards uitgeroepen tot ‘s werelds beste! Het bijzondere is dat naarmate de calvados langer heeft gerijpt de appelgeur krachtiger lijkt te worden. Vooral bij de oudste, monumentale calvados die wij voeren is dat opvallend. Van dezelfde appelrassen uit het Calvadosdistrict maakt Groult deze cider om bij weg te smelten. Er zijn zeer verrassende culinaire combinaties mee te maken. Serveer hem gekoeld in een groot Riedelglas voor maximale geuren smaaksensaties. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Roger Groult - Calvados 12 ans d'âge

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting! (alleen online)

Van vrijdag 16 t/m zaterdag 31 augustus 2018 geldt de volgende korting:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Bekijk de actie