- Over dit product
-
Specificaties
Smaaktype Droog, halfvol, fruitig, subtiel en puur. Land Japan Sluiting Schroefdop Serveertemperatuur 8 tot 10°C Opleg potentieel Tot 2 jaar na de aankoop. inhoud 0,72 Details
Smaakimpressie
Helder zeer lichtgeel van kleur. In de neus fruitige aroma’s van sappige peren en rijpe gele pruimen en iets van miso. In het smaakpalet tonen van nectarines, meloen en umami, die gepaard gaan met een zachte afdronk met milde zuren.Vinificatie
Sake is een Japanse alcoholhoudende drank (sake betekent alcohol en wat wij sake noemen, heet in het Japans nihonshu) waarvan het bereidingsproces lijkt op dat van bier, maar waarvan de eigenschappen eerder overeenkomsten hebben met vooral droge witte wijn. Het brouwen van sake is een kunst op zich, voor de beste kwaliteit en verfijning is het noodzakelijk dat het zuiverste mineraalwater, de beste speciaal geslepen en gepolijste rijstkorrels (minimaal 30% weggepolijst) en enkel natuurlijk verkregen gisten (de gistschimmel Aspergillus Oryzae) worden gebruikt en er liefst geen gedestilleerde alcohol wordt toegevoegd. Daarnaast is het een kwestie van continu proeven, controleren en selecteren door de sake meester om het gehele proces in de juiste banen te leiden. Het brouwproces in het kort: rijst wassen en weken - rijst stomen - afkoelen en toevoegen van schimmel en bronwater - langzame fermentatie van rijstmassa - persen van rijstmassa - filteren, eventueel verdunnen en bottelen van de sake. Voor de sake Hyaku Moku Junmai Ginjo wordt er van de rijstkorrels tot 59% weggepolijst.Culinair Advies
Aperitief, oesters, sushi, gegrilde vis, witte asperges met botersaus en verfijnde milde Aziatische gerechten.Wijnhuis
- Beoordelingen
-
Reviews