Kiku-Masamune - Saké Hyaku Moku Junmai Daiginjo

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 65,00
+
-
Over dit product

Specificaties

Smaaktype Off-dry, halfvol, verfijnd, weelderig, kruidig en puur.
Land Japan
Sluiting Schroefdop
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de aankoop.
inhoud 0,72

Details

Smaakimpressie
Helder zeer lichtgeel van kleur. In de neus fruitige aroma’s van peer, citrusfruit en een hint van bospaddenstoelen. In het smaakpalet tonen van geel steenfruit, pruimen en umami, die gepaard gaan met een zachte licht zoete afdronk met verfrissende zuren.

Vinificatie
Sake is een Japanse alcoholhoudende drank (sake betekent alcohol en wat wij sake noemen, heet in het Japans nihonshu) waarvan het bereidingsproces lijkt op dat van bier, maar waarvan de eigenschappen eerder overeenkomsten hebben met vooral droge witte wijn. Het brouwen van sake is een kunst op zich, voor de beste kwaliteit en verfijning is het noodzakelijk dat het zuiverste mineraalwater, de beste speciaal geslepen en gepolijste rijstkorrels (minimaal 30% weggepolijst) en enkel natuurlijk verkregen gisten (de gistschimmel Aspergillus Oryzae) worden gebruikt en er liefst geen gedestilleerde alcohol wordt toegevoegd. Daarnaast is het een kwestie van continu proeven, controleren en selecteren door de sake meester om het gehele proces in de juiste banen te leiden. Het brouwproces in het kort: rijst wassen en weken - rijst stomen - afkoelen en toevoegen van schimmel en bronwater - langzame fermentatie van rijstmassa - persen van rijstmassa - filteren, eventueel verdunnen en bottelen van de sake. Voor de sake Hyaku Moku Junmai Daiginjo wordt er van de rijstkorrels tot 39% weggepolijst.

Culinair Advies
Tapa’s, serrano ham, sushi en sashimi, gegrilde vis, kazen als beaufort en comté en verfijnde milde Aziatische gerechten.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Kiku-Masamune - Saké Hyaku Moku Junmai Daiginjo

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen