Sandrone - Barbera d'Alba

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
91

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 27,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Azienda Agricola Luciano Sandrone
Smaaktype Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Druivenras Barbera
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Oogst 2016
Serveertemperatuur 17 tot 18°C
Opleg potentieel Goed oplegpotentieel.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Intense kleur. Rijke, frisse en fruitige neus. Volle, krachtige, frisse en fruitige smaak, uitstekend in evenwicht. Goed geïntegreerde tannines en vanilletonen van het hout. Complex, pakkend en fluwelig zacht.

Vinificatie
De druiven van elke wijngaard worden apart gevinifieerd. Na een inweking van 9 dagen op rvs-tanks vindt de alcoholische gisting plaats (gemiddeld 28 dagen lang). De malolactische gisting gebeurt in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter. Een opvoeding van 12 maanden op dezelfde vaten wordt gevolgd door het assembleren van de diverse cuvées en het bottelen. Daarna rusten de jonge wijnen nog 9 maanden op fles.

Culinair Advies
Zeer breed inzetbaar. In zijn jeugd perfect als frisse begeleider van eenvoudige (lunch)gerechten, voorgerechten en gemengde schotels van vleeswaren en milde kazen. Na enige opleg bijzonder geschikt voor smaakrijke hoofdgerechten en rijpe (half)harde kazen.

Wijnhuis

Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot grote hoogte gestegen. Zijn wijnen uit het topsegment behoren tot een select gezelschap van flessen waar jaarlijks om gevochten wordt. Maar ook in de prijsklasse daaronder maakt hij wijnen van hoog niveau. Zacht en geurig; NoordwestItalië op z’n best. Erg bijzonder is de privékelder van Sandrone. Onder het label Sibi et Paucis brengt de familie mondjesmaat oude jaargangen op de markt. Zeer exclusief, dus vraag naar de beschikbaarheid. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Barbera
De barbera kent zijn thuis in Piemonte, de beroemde wijnstreek in het noordwesten van Italië. Lange tijd stond barbera in de schaduw van nebbiolo, de grote druif voor Barolo en Barbaresco. Tot de jaren tachtig staken de wijnboeren weinig energie in de druif, waardoor de wijnen ook nooit een kans kregen. Gelukkig is dat veranderd en verdient barbera vandaag de dag een podium. De bekendste subgebieden voor barbera zijn Alba, Asti en Monferrato, met de gelijknamige wijnen Barbera d'Alba, Barbera d'Asti en Barbera del Monferrato. Buiten Italië komt barbera voor in Californië, Australië en Argentinië. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
91
Wine Spectator
A polished, plush, ripe style of Barbera, with spicy overtones to the core of plum and blackberry fruit. Firm and balanced, though this could use a few months to integrate more fully. Fine length.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Sandrone - Barbera d'Alba

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen