- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Azienda Agricola Luciano Sandrone Smaaktype Volle, intense beleving, complex met houtrijping. Druivenras Barbera Regio / streek Piëmont Land Italië Oogst 2018 Sluiting Kurk Serveertemperatuur 17 tot 18°C Opleg potentieel Goed oplegpotentieel. Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Intense kleur. Rijke, frisse en fruitige neus. Volle, krachtige, frisse en fruitige smaak, uitstekend in evenwicht. Goed geïntegreerde tannines en vanilletonen van het hout. Complex, pakkend en fluwelig zacht.Vinificatie
De druiven van elke wijngaard worden apart gevinifieerd. Na een inweking van 9 dagen op rvs-tanks vindt de alcoholische gisting plaats (gemiddeld 28 dagen lang). De malolactische gisting gebeurt in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter. Een opvoeding van 12 maanden op dezelfde vaten wordt gevolgd door het assembleren van de diverse cuvées en het bottelen. Daarna rusten de jonge wijnen nog 9 maanden op fles.Culinair Advies
Zeer breed inzetbaar. In zijn jeugd perfect als frisse begeleider van eenvoudige (lunch)gerechten, voorgerechten en gemengde schotels van vleeswaren en milde kazen. Na enige opleg bijzonder geschikt voor smaakrijke hoofdgerechten en rijpe (half)harde kazen.Wijnhuis
Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot grote hoogte gestegen. Zijn wijnen uit het topsegment behoren tot een select gezelschap van flessen waar jaarlijks om gevochten wordt. Maar ook in de prijsklasse daaronder maakt hij wijnen van hoog niveau. Zacht en geurig; NoordwestItalië op z’n best. Erg bijzonder is de privékelder van Sandrone. Onder het label Sibi et Paucis brengt de familie mondjesmaat oude jaargangen op de markt. Zeer exclusief, dus vraag naar de beschikbaarheid. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.
Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...
Druivenras
Barbera
De barbera kent zijn thuis in Piemonte, de beroemde wijnstreek in het noordwesten van Italië. Lange tijd stond barbera in de schaduw van nebbiolo, de grote druif voor Barolo en Barbaresco. Tot de jaren tachtig staken de wijnboeren weinig energie in de druif, waardoor de wijnen ook nooit een kans kregen. Gelukkig is dat veranderd en verdient barbera vandaag de dag een podium. De bekendste subgebieden voor barbera zijn Alba, Asti en Monferrato, met de gelijknamige wijnen Barbera d'Alba, Barbera d'Asti en Barbera del Monferrato. Buiten Italië komt barbera voor in Californië, Australië en Argentinië. Alle wijnen met deze druif... - Beoordelingen
-
Reviews