Sandrone - Barolo Le Vigne S&P

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
95

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 150,00
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Nebbiolo
Regio / streek Piemonte
Land Italië
Oogst 2007
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,75

Details

2007. Deze Le Vigne heeft evenals de andere Barolo (Cannubi Boschis) van Luciano Sandrone wereldfaam. En ook deze Le Vigne scoort ieder jaar hoge punten bij de beroemde wijnschrijvers. Ooit een vernieuwer behoort Luciano Sandrone nu tot de gevestigde orde. Zijn BaroloÆs zijn verfijnd, fruitig en elegant en al jong drinkbaar, maar hebben onmiskenbaar het karakteristieke van een Barolo (viooltjes, aardsheid, tannines). æLe VigneÆ is in tegenstelling tot de Cannubi Boschis gemaakt van druiven uit verscheidene (top)wijngaarden. Donkerrood van kleur, een prachtige neus denk aan aardbeien, viooltjes, rode kersen maar ook donker bessenfruit en zelfs pruimen. Als een balletdanseres, heel elegant en verfijnd met complex figuren in een choreografie van lichtrood- en donkerrood fruit (aardbeien, cranberry, pruim), truffel, mineraliteit, cacao-bonen en stevige maar beheerste tannines in een kittig Frans eiken jasje. Complex, gelaagd, rijk en verfijnd en prachtig van structuur. Geweldige lengte. Van tevoren karaferen. Beperkt verkrijgbaar.

Critici over deze wijn

WS
95
Wine Spectator
A taut, racy style, this boasts cherry, strawberry, licorice and leather flavors, with hints of mineral, iron, spice and underbrush. Remains vibrant on the finish, which streches out. Thw fruit comes back at the end.
Over dit product

Het wijnhuis

Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot grote hoogte gestegen. Zijn wijnen uit het topsegment behoren tot een select gezelschap van wijnen waar jaarlijks om gevochten wordt. Maar ook in de prijsklasses daaronder maakt hij wijnen van hoo g niveau. Zacht en geurig, Noordwest Italië op z'n best! Erg bijzonder is de privé kelder van Sandrone. Onder het label "Sibi et Paucis" brengt de familie mondjesmaat oude jaargangen op de markt. Zeer exclusief dus vraag naar de beschikbaarheid!

Het gebied

Piemonte - Als je het over een referentiekader hebt voor Italiaanse wijn dan gaat het vaak om twee gebieden: Piemonte en Toscane. Piemonte ligt in het heuvelachtige Noordwesten van het land en is gesitueerd rond de plaatsen Alba en Asti. Behalve om z ’n truffels is het beroemd om de enorme variatie aan wijnen, hetgeen zich het beste laat zien in de letterlijk tientallen DOC's. Het dankt zijn faam vooral aan die ene druif, de Nebbiolo, waarvan legendarische wijnen als Barolo en Barbaresco worden g emaakt. Maar met al die variëteit en verschillende druiven heeft Piemonte natuurlijk nog veel meer te bieden. Want wat te denken van Barbera en Dolcetto? Of de witte Gavi en de mousserende wijnen van Asti?
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting!

Van dinsdag 14 t/m maandag 27 augustus 2018 geldt de volgende korting in de winkel en online op al onze wijnen:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Lees de actievoorwaarden