Sandrone - Nebbiolo d'Alba Valmaggiore

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 36,95
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Nebbiolo
Regio / streek Piemonte
Land Italië
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Ooit was hij een vernieuwer nu behoort Luciano Sandrone tot de gevestigde orde. Zijn Barolo's zijn verfijnd, fruitig en elegant en al jong drinkbaar, dat geldt ook voor deze Nebbiolo d'Alba Valmaggiore die minstens zo goed is als menige Barolo, maar mag niet zo heten want Valmaggiore ligt net buiten het herkomstgebied van Barolo. Verder heeft ie alle kenmerkende karakteristieken van een Barolo (viooltjes, aardsheid, tannines). Lichtrood van kleur, kersen- en bessenfruit in de neus, wat florale tonen en die typische mineralige geur van het terroir. Aromatisch, complex, gelaagd, rijk en verfijnd en prachtig van structuur. Van tevoren karaferen.
Over dit product

Het wijnhuis

Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot grote hoogte gestegen. Zijn wijnen uit het topsegment behoren tot een select gezelschap van wijnen waar jaarlijks om gevochten wordt. Maar ook in de prijsklasses daaronder maakt hij wijnen van hoog niveau. Zacht en geurig, Noordwest Italië op z'n best! Erg bijzonder is de privé kelder van Sandrone. Onder het label 'Sibi et Paucis' brengt de familie mondjesmaat oude jaargangen op de markt. Zeer exclusief dus vraag naar de beschikbaarheid!

Het gebied

Piemonte - Als je het over een referentiekader hebt voor Italiaanse wijn dan gaat het vaak om twee gebieden: Piemonte en Toscane. Piemonte ligt in het heuvelachtige Noordwesten van het land en is gesitueerd rond de plaatsen Alba en Asti. Behalve om z'n truffels is het beroemd om de enorme variatie aan wijnen, hetgeen zich het beste laat zien in de letterlijk tientallen DOC's. Het dankt zijn faam vooral aan die ene druif, de Nebbiolo, waarvan legendarische wijnen als Barolo en Barbaresco worden gemaakt. Maar met al die variëteit en verschillende druiven heeft Piemonte natuurlijk nog veel meer te bieden. Want wat te denken van Barbera en Dolcetto? Of de witte Gavi en de mousserende wijnen van Asti?
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen