Sandrone - Nebbiolo d'Alba Valmaggiore 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 37,50
Over de wijn

Specificaties

Producent Azienda Agricola Luciano Sandrone
Smaaktype Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Druivenras Nebbiolo
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Oogst 2018
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 17 tot 18°C
Opleg potentieel Goed oplegpotentieel.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Zeer uitnodigende rode kleur. Florale en fruitige tonen (kleine rode bessen, bramen, frambozen) domineren de neus, met een hint van goed geïntegreerd hout. Complex, rijk, fruitig en elegant in de mond. Klassiek voorbeeld van een uitstekende nebbiolo wijn.

Vinificatie
De inweking van de druiven duurt 9-10 dagen, de alcoholische gisting 28 dagen. De malolactische gisting vindt plaats op grote Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter, allemaal een jaar oud. Op dezelfde vaten worden de jonge wijnen 12 maanden opgevoed, daarna nog 9 maanden op fles.

Culinair Advies
Traditioneel geschonken bij smaakrijke hoofdgerechten maar kan ook probleemloos de betere voorgerechten begeleiden. Breed inzetbaar in de internationale keuken, zolang het gaat om gerechten van enig niveau van verfijning en kwaliteit.

Wijnhuis

Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot grote hoogte gestegen. Zijn wijnen uit het topsegment behoren tot een select gezelschap van flessen waar jaarlijks om gevochten wordt. Maar ook in de prijsklasse daaronder maakt hij wijnen van hoog niveau. Zacht en geurig; NoordwestItalië op z’n best. Erg bijzonder is de privékelder van Sandrone. Onder het label Sibi et Paucis brengt de familie mondjesmaat oude jaargangen op de markt. Zeer exclusief, dus vraag naar de beschikbaarheid. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Nebbiolo
De oorsprong van nebbiolo ligt in Piemonte, de wijnregio in het noordwesten van Italië. De druif werd voor het eerst genoemd in 1266, wat hem tot een van de oudste druivenrassen van Italië maakt. Nebbiolo is nog steeds in Piemonte te vinden, waar hij de hoofdrol speelt in de beroemde wijnen van Barolo en Barbaresco. Buiten deze gebieden kunnen ook mooie nebbiolowijnen gemaakt worden en die zijn vaak iets betaalbaarder, bijvoorbeeld Nebbiolo d’Alba of Nebbiolo Langhe. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Sandrone - Nebbiolo d'Alba Valmaggiore 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen