Schug - Chardonnay Sonoma Coast

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 27,95
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Chardonnay
Regio / streek Sonoma
Land USA
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Bij Schug worden geen 'blockbusters' Chardonnays gemaakt, de nadruk ligt hier op finesse en fruit. De druiven voor deze Chardonnay komen uit het 'koelere' Carneros en Zuid-Sonoma, dus elegantie is verzekerd. Bovendien krijgt de wijn slechts minimale houtrijping mee. Dat maakt het een frisse Cahrdonnay met fruitige en kruidige tonen van citrus, witte perzik en nectarine. Kwam 'Best of Class - 2009' in de San Francisco Chronicle Wine Competition.
Over dit product

Het wijnhuis

De in Europa geboren en getrainde wijngrootheid Walter Schug was de eerste wijnmaker van Joseph Phelps Vineyards, in de Napa Valley. Daar was hij verantwoordelijk voor de legendarische 'Insignia' wijnen van de jaren 70 en 80. Met zijn Schug Winery ri cht hij zicht sinds 1980 op het maken van elegante Pinot Noir en een wat rijkere Chardonnay in een haast 'on Amerikaanse stijl', hier geen 'blockbusters' maar finesse. Tijdens de manifestatie 'Chardonnay du Monde' won hij als enige (!) twee medailles, één gouden en een zilveren. Klasse in het glas!

Het gebied

Sonoma - Sonoma biedt onderdak aan een haast Europese verscheidenheid van appellations, American Viticultural Areas (AVA) genoemd. Sonoma kent niet de glitter & glamour van Napa Valley maar heeft nog een echt landelijk karakter. Het heeft slechts enk ele decennia nodig gehad om zich te profileren als één van de belangrijkste wijnstreken van Californië. Sonoma kent een groot aantal kleinere wijngebieden met specifieke omstandigheden. Dit verklaart de grote diversiteit aan druivensoorten en micro-k limaten. Sonoma’s koele zeeklimaat is ook ideaal gebleken voor Pinot Noir, dat het vooral erg goed doet in de Russian River Valley.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen