Schug - Chardonnay Sonoma Coast

€ 35,00
Nog %1 beschikbaar
Schug Winery Opgericht in 1980 geldt Schug Winery als de ultieme droom van de meest gevierde wijnmaker van Californië. Na een periode gewerkt te hebben als eerste wijnmaker bij Joseph Phelps richtte Walter zijn Schug Winery op. Met zijn ervaring in Europa en Californië kon hij zich richten op het tel . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Sonoma Coast
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Schug Winery
Land Verenigde Staten

Details

Bij Schug worden geen 'blockbusters' Chardonnays gemaakt, de nadruk ligt hier op finesse en fruit. De druiven voor deze Chardonnay komen uit het 'koelere' Carneros en Zuid-Sonoma, dus elegantie is verzekerd. Bovendien krijgt de wijn slechts minimale houtrijping mee. Dat maakt het een frisse Cahrdonnay met fruitige en kruidige tonen van citrus, witte perzik en nectarine. Kwam 'Best of Class - 2009' in de San Francisco Chronicle Wine Competition.

smaakimpressie

Levendig en fris aromatisch, met fruitige en kruidige tonen van citrusvruchten, gevolgd door impressies van sappige witte perzik en nectarine. Fris, zuiver, verfijnd in de mond, sappig en elegant tot en met de laatste slok.

vinificatie

Bij Schug worden geen ‘blockbusters’ gemaakt; de nadruk bij de Chardonnay-wijnen ligt helemaal op finesse en fruit. De druiven voor deze Chardonnay komen voor het grootste deel uit eigen wijngaarden in Carneros, aangevuld met druiven uit diverse wijngaarden in Zuid-Sonoma. 20% van de most is op barriques van gebruikt eikenhout gegist, 80% op lage temperatuur in rvs-tanks. 20% van de jonge wijn is gedurende 5 maanden op zijn ‘lie’ (eigen fijn bezinksel) opgevoed in grote vaten van eikenhout.