Wenen

Wien is de enige stad ter wereld met wijngaarden binnen haar stadsgrenzen. En dan bedoelen we niet een enkele wijngaard als toeristische attractie, nee, Wenen telt maar liefst 612 hectare wijngaarden en 155 wijnhuizen.

Lees verder...

Klimaat & druivenrassen

Wenen wordt beïnvloed door zowel de warme en droge winden van de Pannonische vlakte en de koele winden uit het noorden die bijdragen aan de frisheid van de wijnen. Er heerst een koel continentaal klimaat. Het merendeel van de wijnen is wit. De belangrijkste druivenrassen zijn gruner veltliner, chardonnay, riesling, sauvignon blanc, muskateller en weissburgunder. Een groeiend aandeel Weense producenten maakt ook rode wijnen, voornamelijk van pinot noir en zweigelt.

Wijn uit Wien

De stad heeft naam gemaakt met Gemischter Satz, een wijn gemaakt van verschillende druivenrassen die samen geplant, geoogst en vergist worden. In 2013 heeft Gemischter Satz de DAC-status toegewezen gekregen. DAC is de Oostenrijkse versie van AOC. Het was de eerste waarin zowel een regio als een wijnstijl werd vastgelegd.

Wijnspijs: wat eten we erbij?

What grows together goes together. Combineer een glas zweigelt met een wienerschnitzel, ook lekker met champignonsaus. De nationale trots van Oostenrijk, gruner veltliner, gaat heerlijk bij sushi of een salade geitenkaas (niet te veel honing gebruiken).

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen