Negroamaro

De oorsprong van negroamaro ligt waarschijnlijk in het Italiaanse Apulië, de wijnstreek in de hak van de laars. Hier is hij vandaag de dag nog steeds een van de belangrijkste druiven en schittert hij in monocépage-wijnen, of samen met andere lokale helden als primitivo of malvasia nera in blends. Enkele bekende herkomstbenamingen in deze streek zijn Salice Salentino, Squinzano en Copertino. 

Lees verder...

Meer over de druif en de wijn

Negroamaro is een makkelijke druif om te verbouwen. Hij is productief en heeft een dikke schil, wat hem minder vatbaar maakt voor ziektes. Verrassend genoeg, ondanks de hitte in Apulië, weet negroamaro zijn zuren te behouden. De druif staat garant voor zwoele wijnen met rijp fruit, een aangename kruidigheid en een diepe kleur. Daarom wordt de druif veel gebruikt in blends en speelt hij ook een rol in het maken van rosé (hier ‘rosato’).

De meeste negroamarowijnen zijn niet goed bestand tegen oudering en zijn bedoeld om jong (binnen 4 jaar) te drinken. Probeer bijvoorbeeld eens de soepele, rode wijn van Masseria Li Veli. Ook de topwijnen kun je beter niet langer dan 10 jaar bewaren. 

Wijn-spijs: wat eten we bij Negroamaro?

De wijnen van negroamaro zijn heerlijke borrelwijnen, lekker bij een borrelplankje met salami en Taleggio. Ook aan te bevelen bij een pizza, lasagne of een snelle pasta bolognese.

 

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen