Tinta amarela

Tinta amarela is een blauw druivenras uit Portugal. Tinta amarela kent zijn oorsprong in Oeste, een regio ten noorden van Lissabon. Tegenwoordig is het een van de meest voorkomende druivenrassen van het land en kom je hem vooral tegen in de regio’s Alentejo, Douro en Dão. 

Lees verder...

Meer over de druif en de wijn

Tinta amarela is geen makkelijke druif om te verbouwen, want hij is vatbaar voor ziektes. Als de wijnboer een wijn van hoge kwaliteit wil maken, moet hij veel en tijdig snoeien. Als dat gebeurt en de opbrengst blijft binnen de perken, dan levert de tinta amarela volle rode wijnen op met een goede structuur en aroma’s van donker fruit, kaneel en kruidnagel. De structuur wordt vaak een handje geholpen door de wijn een houtopvoeding te geven.

In Alentejo wordt de druif vaak gemengd met aragonez (tempranillo). We zien de druif ook steeds vaker in een blend met internationale rassen als cabernet sauvignon en syrah. 

Wijn-spijs: wat eten we bij Tinta amarela?

Een glas Tinta amarela smaakt goed bij zachte, Portugese kazen en worstjes (salami, pata negra). Ook lekker bij gerechten met paprika, bijvoorbeeld een kruidige stoofschotel met paprika en rundvlees.

Synoniemen: mortagua, tinta manuola, trincadeira.

 

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Beste klant,

We willen je graag laten weten dat de winkels en de webshop van Wijnkoperij De Gouden Ton de komende tijd gewoon geopend zullen zijn. Mocht je vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen, dan kan je uiteraard jouw bestelling plaatsen via de webshop.

We verzenden nu gratis bij bestellingen vanaf € 50,- (i.p.v. € 75,-)!

Dank voor je bestelling en hartelijke groet,
Het team van Wijnkoperij De Gouden Ton