Touriga franca

Misschien verwacht je, gezien de naam, dat de touriga franca uit Frankrijk komt, maar dat is niet het geval. De druif kent zijn oorsprong in de Portugese Dourovallei en wordt van oudsher gebruikt om port te maken. Nog steeds is het de meest aangeplante druif van die regio, niet alleen voor port, maar ook voor de productie van onversterkte rode wijnen. 

Lees verder...

Meer over de druif en de wijn

Touriga franca is een makkelijke druif om te verbouwen, want het ras is winterhard en geeft betrouwbare opbrengsten. Anders dan touriga nacional, die juist heel lage opbrengsten geeft en daarom werd gerooid door producenten die op zoek waren naar kwantiteit. Het sap van de touriga nacional is geconcentreerder dan dat van touriga franca, maar de laatste zorgt voor kruidige en fruitige aroma’s die het geheel afmaken. Bijna altijd kom je de druiven samen in een blend tegen, vaak in gezelschap van tinta roriz (tempranillo), tinta barroca en/of tinta cão.

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

Wijnen met touriga franca smaken goed bij gegrild of gebraden vlees met pikante piri-piri of chimichurri. Een goed idee bij gegrilde worstjes en kebabspiezen van de barbecue is de Esteva Douro van Casa Ferreirinha. Sluit de avond af met een glaasje port en een chocoladetruffel.

 

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen