Séléné - Beaujolais Nouveau Magnum 2020

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 35,00
Over de wijn

Specificaties

Producent Séléné
Smaaktype Medium vol, zeer fruitig en fris.
Druivenras Gamay
Regio / streek Beaujolais
Land Frankrijk
Oogst 2020
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 12 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 1 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Vin naturel
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Helder diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van frambozen, sappige bessen en kwark. In het smaakpalet vers rijp rood zwart fruit en wat peper dat gepaard gaat met milde tannines en goede zuren in de afdronk.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden enkel de meest perfect rijpe trossen geselecteerd die zonder gekneusd te worden en zonder toevoeging van zwavel de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan volgens de maceration semi-carbonique methode op grote betonnen cuves. D.w.z. de betonnen cuve wordt hermetisch afgesloten en door het gewicht van de druivenmassa barsten de onderste druiven open en beginnen te gisten waarbij koolzuurgas ontstaat, hierdoor start bij de bovenste intacte druiven de gisting in hun schil. Na 4 of 5 dagen volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op schone cuves om de malolactische gisting te ondergaan. Begin oktober wordt de wijn zonder klaring en filtering en met toevoeging van slechts een extreem lage dosering zwavel gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Saucisson, salades, pasta, pizza, paté en croute en andouillettes.

Wijnhuis

Sylvère Trichard maakt een Beaujolais zoals het moet: 100% natuurlijk, zonder gebruik van chemische middelen en met een minimale hoeveelheid zwavel. Dat resulteert in zeer drinkbare wijnen met een eigen karakter. Sylvère nam in 2012 de wijngaard van zijn grootouders over in het hart van de Beaujolais. Voordat hij zijn eigen wijnen ging maken, deed hij ervaring op bij gerenommeerde wijnmakers als Jean-Claude Lapalu (Beaujolais) en Dominique Belluard (Savoie). Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Gamay
Gamay is een van de oudste druivenrassen van Frankrijk. Er is zelfs een document gevonden uit 1395, waarin stond dat men per direct moest stoppen met gamayteelt in de Bourgogne. Hij zou zogenaamd schadelijk zijn voor de gezondheid. De waarheid lag gelukkig iets anders. Gamay is een vroeg rijpende druif en kan, als je niet oplet, lekker gaan woekeren. Hoge opbrengst: lage kwaliteit. Dat kon de Bourgogne niet gebruiken. Gelukkig heeft gamay later een thuis gevonden in de Beaujolais. Hier is het zelfs de enige toegestane blauwe druif. Buiten de Beaujolais vind je gamay sporadisch in de Loire, Mâconnais en Savoie. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Séléné - Beaujolais Nouveau Magnum 2020

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen