Séléné - Gisous Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 55,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Séléné
Smaaktype Medium vol, zuiver en zeer fruitig.
Druivenras Gamay
Regio / streek Beaujolais
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 13 tot 15°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Vin naturel
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Donker granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van kersen, frambozen en een lichte toets van cacao. In het smaakpalet vooral zuiver rijp roodzwart fruit, dat gepaard gaat met milde tannines en elegante zuren in de afdronk.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden enkel de perfect rijpe trossen geselecteerd, die zonder gekneusd te worden en zonder toevoeging van zwavel de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op grote betonnen cuves, waarbij regelmatig de druivenmassa omgeroerd wordt voor meer kleur- en aroma-extractie. Na 2 weken volgt persing van de druivenmost en wordt de jonge wijn overgestoken op foeders om de malolactische gisting te ondergaan. Na een periode van 6 maanden wordt de wijn zonder klaring, filtering of toevoeging van zwavel gebotteld, enkel in magnums. Dit gehele proces verloopt volgens biologische en biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Bij lunch en barbecue, plateau de charcuterie, salades, gegrilde kip en varkensrollade.

Wijnhuis

Sylvère Trichard maakt een Beaujolais zoals het moet: 100% natuurlijk, zonder gebruik van chemische middelen en met een minimale hoeveelheid zwavel. Dat resulteert in zeer drinkbare wijnen met een eigen karakter. Sylvère nam in 2012 de wijngaard van zijn grootouders over in het hart van de Beaujolais. Voordat hij zijn eigen wijnen ging maken, deed hij ervaring op bij gerenommeerde wijnmakers als Jean-Claude Lapalu (Beaujolais) en Dominique Belluard (Savoie). Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Gamay
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen