Serge Laloue - Sancerre 1/2

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 10,95
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Sauvignon Blanc
Regio / streek Loire
Land Frankrijk
Oogst 2016
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,38

Details

De Sancerre van Domaine Serge Laloue is een mooie, moderne stijl Sancerre. Dus zeer intens en complex, met volop citrusvrucht, gevolgd door acacia, rabarber en goudsbloem. In de mond is de wijn fris en vol, een explosie aan smaken met een ondert oon van kruiden en specerijen. Een bijzondere mooie match bij schelp- en schaaldieren, of bij witvlees en kip.
Over dit product

Het wijnhuis

Het Sancerre-wijngebied ligt zo’n 200 km onder Parijs en strekt zich uit over 2800 hectare rondom de stad Sancerre. Het merendeel van de wijnen is wit en wordt gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. De resterende 25% is rood en rosé, gemaakt van de pi not noir druif. Domaine Serge Laloue ligt in Thauvenay, op circa 5 km van Sancerre. Het domein van 20 ha is in familiehanden. Dit domein maakt een fruitgedomineerde en stijlvolle Sancerre. Hun ‘Cuvée Réserve’ van Silex (vuursteen) grond kreeg in het wijnmagazine Decanter het predikaat ‘Highly Recommended’.

Het gebied

Loire - De Loire is niet alleen de langste rivier van Frankrijk, met z’n laatste 600 kilometer vormt het ook het hart van Frankrijk, beter bekend als 'Le jardin de la France', oftewel de Tuin van Frankrijk. De Loire is huisvest als wijnregio vier bek ende streken, van het Westen naar het Oosten zijn dat: Muscadet, Anjou-Saumur, Touraine en Centre. Bij Muscadet draait alles om die ene druif: de Melon de Bourgogne. Ze maken er frisse en strak droge wijnen van die vaak na gisting op zijn bezinksel rijpt, de zogenaamde ‘sur lie’ wijnen. Verder landinwaards ligt vervolgens de Anjou. Hier draait het om twee druiven, Chenin Blanc voor wit en Cabernet Franc voor rood en rosé. De Chenin is één van de meest veelzijdige druiven ter wereld en kan een heel scala aan wijnen produceren, van strak droog tot de prachtige zoete desertwijnen van de Coteaux du Layon. Wat veel mensen niet weten is dat de Anjou ook prachtige rode wijnen voortbrengt van de Cabernet Franc druif. Zeker het proberen waard! In de Saumur geldt hetzelfde als in Anjou. Prachtig wit van droog tot zoet en Saumur-Champigny als AOC voor uitstekende rode wijnen. Saumur is echter vooral bekend als stad waar de mousserende Crémant de Loire vandaan komt. Een betaalbaar alternatief v oor Champagne! De Touraine vervolgens, biedt een breed scala aan wijnen met voor elk wat wils. Van de rode Bourgueil en Chinon wijnen tot de witte Sauvignon Blancs. En niet te vergeten de legendarische Chenin Blanc wijnen van Vouvray en Montlouis. A l de wijnen uit de Touraine hebben echter een gemeenschappelijke deler: hun frisse en levendige stijl. Trekken we nog verder het binnenland in dan komen we uit in Le Centre. Klinkt misschien niet heel bekend in de oren, maar wat te denken van Sancer re, Pouilly-Fumé, Quincy en Menetou-Salon? Precies, dit zijn de wijnen waar de meesten aan denken als ze Loire horen. Hier is de Sauvignon Blanc druif die de klok slaat. En omdat het een kalkrijke vaak sterk minerale bodem betreft, zijn het vaak wijn en met een uitgesproken mineraal karakter.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen