Siro Pacenti - Brunello di Montalcino PS
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Geen fiche beschikbaar |
---|---|
Druivenras(sen) | Sangiovese |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Toscane |
Smaaktype | Vol en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Siro Pacenti |
Land | Italië |
smaakimpressie
Bijzonder weelderig in de neus, met aroma’s van kersen, aardbeien en frambozen, gebrande koffietonen, chocolade, specerijen, kreupelhout, tabak, drop en teer. Vol body, krachtige en complexe smaak, fluwelig mild, stevige maar rijpe en volledig geïntegreerde tannines. Erg lange, pakkende, sensuele afdronk.
vinificatie
Eigenaar Giancarlo Pacenti produceert graag rijke, volle, krachtige maar toch elegante wijnen. De stijl is meer ‘Frans’ georiënteerd dan traditioneel voor deze streek. Men is hier niet op zoek naar harde tannines en hyperextractie maar naar de essentie van terroir en druif. De wijnen van Giancarlo Pacenti zijn sneller toegankelijk dan de traditionele Brunello, ze bieden meer elegantie, drinkplezier en oorspronkelijkheid. Voor deze Brunello worden geselecteerde druiven gebruikt, afkomstig van twee verschillende gebieden, met verschillende bodemtypes. De noordelijke wijngaarden geven de wijn zijn elegantie en aromatische kracht, die van het zuiden zorgen voor de volle, ronde en toch stevige ruggengraat. De opbrengst is extreem laag, nauwelijks meer dan 1 kilo druiven per wijnstok! Alleen perfect gezonde, aromatisch en fenolisch rijpe druiven worden gebruikt. De selectie is bijzonder streng, eerst in de wijngaard, dan bij aankomst bij de kelders en nog eens voor het treden. De vinificatie vindt plaats in thermisch gereguleerde RVS tanks om de zuiverheid van de aroma’s te behouden. Na de alcoholische en malolactische gisting wordt de jonge wijn in barriques opgevoed. .