Siro Pacenti - Brunello di Montalcino PS

€ 225,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Siro Pacenti
Land Italië

Details

Siro Pacenti - Brunello di Montalcino PS is een wijn uit de regio Toscane in Italië, gemaakt van 100% Sangiovese druiven. De wijn wordt geproduceerd in de Brunello di Montalcino DOCG, een van de meest prestigieuze wijngebieden in Italië. De druiven voor deze wijn worden geplukt op het moment dat ze volrijp zijn, waarna ze worden vergist en gerijpt voor minimaal vier jaar in eikenhouten vaten. De wijn heeft een diep roodachtige kleur met aroma's van kersen, rijp rood fruit, tabak en specerijen. In de smaak is de wijn vol, rijk en elegant met zachte tannines en een lange afdronk. Siro Pacenti - Brunello di Montalcino PS is een zeer gewaardeerde wijn en wordt vaak beschouwd als een van de beste Brunello's die er bestaan. Het is een wijn die perfect is voor speciale gelegenheden of om te drinken bij stevige maaltijden.

smaakimpressie

Bijzonder weelderig in de neus, met aroma’s van kersen, aardbeien en frambozen, gebrande koffietonen, chocolade, specerijen, kreupelhout, tabak, drop en teer. Vol body, krachtige en complexe smaak, fluwelig mild, stevige maar rijpe en volledig geïntegreerde tannines. Erg lange, pakkende, sensuele afdronk.

vinificatie

Eigenaar Giancarlo Pacenti produceert graag rijke, volle, krachtige maar toch elegante wijnen. De stijl is meer ‘Frans’ georiënteerd dan traditioneel voor deze streek. Men is hier niet op zoek naar harde tannines en hyperextractie maar naar de essentie van terroir en druif. De wijnen van Giancarlo Pacenti zijn sneller toegankelijk dan de traditionele Brunello, ze bieden meer elegantie, drinkplezier en oorspronkelijkheid. Voor deze Brunello worden geselecteerde druiven gebruikt, afkomstig van twee verschillende gebieden, met verschillende bodemtypes. De noordelijke wijngaarden geven de wijn zijn elegantie en aromatische kracht, die van het zuiden zorgen voor de volle, ronde en toch stevige ruggengraat. De opbrengst is extreem laag, nauwelijks meer dan 1 kilo druiven per wijnstok! Alleen perfect gezonde, aromatisch en fenolisch rijpe druiven worden gebruikt. De selectie is bijzonder streng, eerst in de wijngaard, dan bij aankomst bij de kelders en nog eens voor het treden. De vinificatie vindt plaats in thermisch gereguleerde RVS tanks om de zuiverheid van de aroma’s te behouden. Na de alcoholische en malolactische gisting wordt de jonge wijn in barriques opgevoed. .