Siro Pacenti - Brunello di Montalcino vecchie vigne 2014

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

RP
95
WS
93

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 85,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Siro Pacenti
Smaaktype Intens diep, complex en elegant met houtopvoeding.
Druivenras Sangiovese
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2014
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 25 jaar na de oogst.
inhoud 0.75

Details

Smaakimpressie
Diep, intens robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, rijpe pruimen, gedroogd eekhoorntjesbrood, vuursteen, tabak en subtiele tonen van houtrijping. In het smaakpalet wederom roodzwart fruit, balsamico, wilde kruiden, een duidelijke mineraliteit en een lange, complexe afdronk met goed geïntegreerde tannines.

Vinificatie
De druivenoogst vindt op een extreem selectieve wijze plaats: enkel de meest rijpe en perfecte trossen worden handmatig geplukt. In de vinificatieruimte worden de druiven vervolgens per wijngaard stuk voor stuk geselecteerd en apart gevinifieerd. Na een lichte kneuzing ondergaan de druiven op roestvrijstalen tanks een temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting, waarna de wijn in februari na de oogst wordt overgestoken op Franse barriques voor verdere rijping gedurende een periode van 24 maanden. De wijn wordt ongefilterd gebotteld.

Culinair Advies
Bij stevige stoofschotels, wildgerechten zoals wild zwijn en rijpe harde kazen als Pecorino en oude Parmezaanse kaas.

Wijnhuis

Volgens het wijnblad Wine Spectator (in het artikel ‘Brunello di Montalcino: The Cream of the Crop’) is Giancarlo Pacenti de beste wijnmaker van Montalcino. Er is dan ook een enorme vraag naar zijn wijnen, maar de productie is slechts klein! Het zijn stuk voor stuk zéér goede wijnen die terecht tot de top van de regio worden gerekend. Karaktervol en met een ouderwetse fermheid, maar wel met een eigentijds gezicht. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Toscane is waarschijnlijk het bekendste (wijn)gebied van Italië. Miljoenen mensen bezoeken de streek jaarlijks. Met schilderachtige steden als Florence en Siena, de prachtige heuvels daartussen en de culturele historie is het een must voor iedere toerist. De wijnliefhebber kan zijn hart ophalen met wijnen als Chianti en Brunello di Montalcino.

Toscane ligt aan de westkant van Italië, tussen de Middellandse Zee en de Apennijnen. De regio is enorm gevarieerd. Bolgheri, aan de kust gelegen, is vlak en staat onder directe invloed van de zee. Verder landinwaarts liggen heuvelachtige gebieden als Chianti en Montalcino, waar zich achter iedere heuvel weer een ander landschap (en klimaat) vormt. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sangiovese
Waarschijnlijk is sangiovese de belangrijkste druif van Italië. Hij staat aangeplant in diverse gebieden in Midden-Italië, maar in Toscane is hij heer en meester. De druif kan extreem dunne en matige wijnen geven, maar mits er gebruik gemaakt wordt van de juiste kloon en de opbrengsten laag worden gehouden, kan een wijn van sangiovese geweldige diepgang en spanning tonen. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

RP
95
Robert Parker review
2013: Showing more oak definition, texture and overall fruity richness, the 2013 Brunello di Montalcino Vecchie Vigne benefits from the concentration and complexity you get with old vines. The wine wraps thickly over the palate, imparting luscious aromas of dried cherry, exotic spice, pressed rose and scorched earth along the way. This is a wine for the cellar. The bouquet has a lot to give, but this will require some extra time. All the elements are there for an excellent aging future. Some 27,000 bottles were produced.
WS
93
Wine Spectator
2012: Bright and bursting with cherry, currant and berry flavors, this also has a tannic edge, along with tobacco and leafy underbrush notes. The two camps need to reach some sort of détente before this really sings.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Siro Pacenti - Brunello di Montalcino vecchie vigne 2014

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen