Siro Pacenti - Brunello di Montalcino vecchie vigne

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
93

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 79,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Sangiovese
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2012
inhoud 0,75

Details

Een wijn die eigenlijk geen woorden nodig heeft, die moet je gewoon proeven en ondergaan, wat je dan hoort klinkt ongeveer als volgt: zo hée (de kleur in het glas) en dan begint het vervolgens al direct, lichtkreunend aahh mmmhhh (ja wat wil je met zulke geuren die uit het glas opstijgen). Nu gaat het gekreun beginnen slurp slurp, oehh hee, tsseeee, mmmhh, nee dit is geen wijnerotiek! Dit is een dijk van een wijn, enerzijds is hij heel klassiek, aards, bijna rustiek, een beetje streng, heel ferm met flinke tannines en alcohol, maar anderzijds is hij ook heel modern, bijna fris, elegant, door zijn mooie zuurgraad en geconcentreerdheid. Dit kan niet iedereen maken daar moet je Giancarlo Pacenti voor heten. Absolute klasse! Een intense en unieke wijnervaring. Na de afdronk wow!

Critici over deze wijn

WS
93
Wine Spectator
Bright and bursting with cherry, currant and berry flavors, this also has a tannic edge, along with tobacco and leafy underbrush notes. The two camps need to reach some sort of détente before this really sings.
Over dit product

Het wijnhuis

Volgens het wijnblad Wine Spectator (artikel 'Brunello di Montalcino: The Cream of the Crop') is Giancarlo Pacenti de beste wijnmaker uit de regio. Er is dan ook een enorme vraag naar zijn wijnen, maar de productie is slechts klein! Het zijn stuk voor stuk zéér goede wijnen die terecht tot de top in de regio worden gerekend. Karaktervol met een ouderwetse fermheid, maar wel met een eigentijds gezicht.

Het gebied

Toscane - Samen met die andere grootmacht Piemonte is Toscane hét gezicht van wijnland Italië. Geroemd én beroemd om zijn cultuur, het landschap en wijnen. Dé wijn waar iedereen aan denkt bij Toscane is natuurlijk Chianti. Gemaakt van de Sangiovese druif en met een grootse reputatie. Maar Toscane heeft meer te bieden, veel meer! Want deze Sangiovese is ook de druif van die andere beroemdheden uit de streek: Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. En dat is nog niet alles want er is ook nog de DOC Bolgheri. Deze werd in het leven geroepen voor de diverse prestigieuze wijnen die lange tijd buiten het 'systeem' vielen, de Super Tuscans. Behalve veel rood, komen er ook mooie witte wijnen uit Toscane waaronder de DOCG Vernaccia di San Gimignano. Een andere specialiteit van deze streek is de Vin Santo. Een unieke wijn die lang rijpt in kleine houten vaten hetgeen de wijn een subtiel oxidatief karakter geeft. Deze wijn kan zowel droog als zoet smaken.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting!

Van dinsdag 14 t/m maandag 27 augustus 2018 geldt de volgende korting in de winkel en online op al onze wijnen:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Lees de actievoorwaarden