Siro Pacenti - Pelagrilli Brunello di Montalcino

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

RP
92

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 49,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Siro Pacenti
Smaaktype Medium volle, intense beleving, aromatisch, met houtrijping.
Druivenras Sangiovese
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2014
Serveertemperatuur 16°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Intens robijnrode kleur. Rond, fruitig, delicaat en verfijnd, met goed geïntegreerde houttonen. Frisse en elegante aanzet, prachtig rijp fruit op de tong en veel sap. Zeer smaakvol en aangenaam tot de laatste slok.

Vinificatie
Eigenaar Giancarlo Pacenti produceert graag rijke, volle, krachtige maar toch elegante wijnen. De stijl is meer Frans georiënteerd dan traditioneel voor deze streek. Hij is niet op zoek naar harde tannines en hyperextractie, maar naar de essentie van terroir en druif. De wijnen van Giancarlo Pacenti zijn sneller toegankelijk dan de traditionele Brunello; ze bieden meer elegantie, drinkplezier en oorspronkelijkheid. Voor deze Brunello wordt een selectie van druiven gebruikt, afkomstig van diverse wijngaarden in Pelagrilli, ten noorden van Montalcino. Deze jongere wijngaarden geven een elegante en aromatische wijn, die sneller op dronk is en gemakkelijker toegankelijk dan de wat forsere Brunello van het domein. De prijs-kwaliteit-plezierverhouding is hier bijzonder gunstig! Alleen perfect gezonde, aromatisch en fenolisch rijpe druiven worden gebruikt. De selectie is bijzonder streng, eerst in de wijngaard, dan bij de kelders. De vinificatie vindt plaats in thermisch gereguleerde rvs-tanks om de zuiverheid van de aroma’s te behouden. Na de alcoholische en malolactische gisting wordt de jonge wijn in Franse eikenhouten barriques (225 liter) opgevoed gedurende 24 maanden. Na deze gedegen opvoeding rusten de wijnen nog 18 tot 20 maanden op fles in de kelders van het domein.

Culinair Advies
Minder krachtig en complex dan de Brunello Classico, vraagt deze fruitige en elegante wijn om verfijnde doch smaakrijke gerechten van rood vlees met hartige sauzen. Ook bijzonder lekker bij gerijpte harde (schapen)kazen.

Wijnhuis

Volgens het wijnblad Wine Spectator (in het artikel ‘Brunello di Montalcino: The Cream of the Crop’) is Giancarlo Pacenti de beste wijnmaker van Montalcino. Er is dan ook een enorme vraag naar zijn wijnen, maar de productie is slechts klein! Het zijn stuk voor stuk zéér goede wijnen die terecht tot de top van de regio worden gerekend. Karaktervol en met een ouderwetse fermheid, maar wel met een eigentijds gezicht. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Toscane is waarschijnlijk het bekendste (wijn)gebied van Italië. Miljoenen mensen bezoeken de streek jaarlijks. Met schilderachtige steden als Florence en Siena, de prachtige heuvels daartussen en de culturele historie is het een must voor iedere toerist. De wijnliefhebber kan zijn hart ophalen met wijnen als Chianti en Brunello di Montalcino.

Toscane ligt aan de westkant van Italië, tussen de Middellandse Zee en de Apennijnen. De regio is enorm gevarieerd. Bolgheri, aan de kust gelegen, is vlak en staat onder directe invloed van de zee. Verder landinwaarts liggen heuvelachtige gebieden als Chianti en Montalcino, waar zich achter iedere heuvel weer een ander landschap (en klimaat) vormt. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sangiovese
Waarschijnlijk is sangiovese de belangrijkste druif van Italië. Hij staat aangeplant in diverse gebieden in Midden-Italië, maar in Toscane is hij heer en meester. De druif kan extreem dunne en matige wijnen geven, maar mits er gebruik gemaakt wordt van de juiste kloon en de opbrengsten laag worden gehouden, kan een wijn van sangiovese geweldige diepgang en spanning tonen. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

RP
92
Robert Parker review
2013: Siro Pacenti's 2013 Brunello di Montalcino Pelagrilli offers a terrific package of intensity, freshness, firmness and complexity. It delivers generously on all fronts. The bouquet peels back to reveal wild cherry, rose hip, dried herb and toasted almond. The fruit tastes less ripe here (compared to wines from the southern parts of the appellation), and you do feel that acidic pinch on the close. This wine should fresh out and grow in volume with a few more years of bottle aging.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen