Stark Condé - Stellenbosch Cabernet Sauvignon

€ 22,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon
Afsluiting Kurk
Regio Stellenbosch
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Stark-Condé
Land Zuid-Afrika

Details

Nog zo'n smaaksensatie van de hand van José Condé. De beste cabernet druiven, vol gerijpt onder de Zuid-Afrikaanse zon, voorzichtig met de hand geplukt. Een wijn gemaakt met een oog voor detail dus. De wijn wordt opgevoed in barriques van Frans eikenhout. Prachtig diep rood van kleur, en met de rijke aroma's van rijp rood en zwart fruit en een hint van munt.

smaakimpressie

Weelderige wijn, erg aromatisch (cassis, drop, bittere chocolade), zacht en fluwelig, vlezig, met goed geïntegreerde tannines. De merlotdruiven zorgen voor een frisse zuurgraad en voor een goed evenwicht met het rijke, rijpe cabernetfruit.

vinificatie

De druiven van deze Cabernet-blend zijn grotendeels afkomstig van de eigen Oude Nektar Farm (Jonkershoek Valley), aangevuld met druiven uit een kleine wijngaard in Helderberg. De druiven worden met de hand geplukt en een nacht lang tot 12°C afgekoeld. De trossen worden ontsteeld, waarna de druiven zorgvuldig worden gecontroleerd voor ze licht gekneusd worden. Na een koude inweking van enkele dagen vindt de deels ingeleide, deels wilde gisting plaats in kleine open kuipen. Na een lichte persing wordt de jonge wijn overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter (40% nieuw). Daarin ondergaat hij de malolactische gisting en een opvoeding van 22 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn niet geklaard of gefilterd. Een eventueel (fijn) depot is een extra teken van kwaliteit en zuiverheid.