Stark Condé - Three Pines Cabernet Sauvignon

€ 39,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon
Afsluiting Kurk
Regio Stellenbosch
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Stark-Condé
Land Zuid-Afrika

Details

De toplijn Stark-Condé Three Pines telt twee wijnen, een van cabernet sauvignon en een van syrah. De Cabernet Sauvignon geeft je al het beste wat je van de cabernet sauvignondruif kan verwachten, heerlijk geurend naar donker cassisfruit en een vleugje cederhout, de smaak is heel puur en heeft eigenlijk een mooi frisse elegante stijl. Niet te dik en te zwaar, zie je niet vaak bij een Zuid-Afrikaanse wijn. Een moderne klassieker uit Zuid-Afrika mag worden gerekend. Een prachtige wijn, complex en zeer intens zonder zwaar te worden of té rijp. Elegant met een goede 'body' en structuur met fijn verweven tannines.Heerlijk bij rood gebraden vlees, stoofschotels van wild en rundvlees.

smaakimpressie

Puur cabernet-sauvignon-nectar, met volop zwarte en blauwe bessen in de neus, aangevuld met zuivere florale tonen. In de mond enorm gul en rijk van structuur, perfect in evenwicht, met fluweelzachte tannines en een lange, weelderige finale. Een ware verleider.

vinificatie

De druiven voor deze ‘single vineyard’-wijn worden perfect rijp geoogst, met een goede natuurlijke zuurgraad. Er wordt gewerkt met verschillende cabernet-sauvignonklonen om meer complexiteit en evenwicht te verkrijgen. De druiven worden met de hand geplukt en 1 nacht lang tot 12°C afgekoeld. De trossen worden volledig ontsteeld en na een zorgvuldige controle worden de druiven licht gekneusd. De gisting vindt plaats in kleine open kuipen na een inweking van 2 tot 3 dagen. Na een lichte persing wordt de jonge wijn overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter (70% nieuw). Daarin ondergaat hij de malolactische gisting en een opvoeding van 22 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn niet geklaard of gefilterd. Een eventueel (fijn) depot is een extra teken van kwaliteit en zuiverheid.