Stark Condé - Stellenbosch Syrah

€ 21,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Stellenbosch
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Stark-Condé
Land Zuid-Afrika

Details

2014. De premiumlijn Stark-Condé Stellenbosch telt twee wijnen, een cabernet sauvignon en een syrah. De eigen syrah wijngaarden liggen op de Oude Nektar Farm in Jonkershoek Valley. De syrah-druiven worden met de hand geplukt, licht geperst en overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter. Daarin rijpen ze 22 maanden. Voor het bottelen worden de wijnen niet geklaard of gefilterd wat leidt tot een geweldig voorbeeld van een gulle, mooi geconcentreerde syrah. Wel even decanteren !

smaakimpressie

Geweldig voorbeeld van een gulle, zeer geconcentreerde Syrah. Vlezig, krachtig en toch bijzonder elegant, zeer aromatisch (drop, zwarte vruchten, bramen, specerijen), eindigend met een lange finale en zachte tannines.

vinificatie

De syrahdruiven worden met de hand geplukt en een nacht lang tot 12°C afgekoeld. De trossen worden ontsteeld, waarna de druiven zorgvuldig worden gecontroleerd voor ze licht gekneusd worden; 5% van de trossen wordt niet ontsteeld en gist met stelen en al. Na een koude inweking van enkele dagen vindt de deels ingeleide, deels (30%) wilde gisting plaats in kleine open kuipen. Na een lichte persing wordt de jonge wijn overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter (30% nieuw). Daarin ondergaat hij de malolactische gisting en een opvoeding van 22 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn niet geklaard of gefilterd. Een eventueel (fijn) depot is een extra teken van kwaliteit en zuiverheid.