Stark Condé - Three Pines Syrah

€ 39,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Stellenbosch
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Stark-Condé
Land Zuid-Afrika

Details

De toplijn Stark-Condé Three Pines telt twee wijnen, een cabernet sauvignon en een syrah. De Syrah is een fantastische 'single vineyard' wijn die tot de klassiekers uit Zuid-Afrika mag worden gerekend. Een prachtige wijn, complex en zeer intens zonder zwaar te worden of té rijp. Elegant en fluwelig van structuur, mooi geïntegreerde tannines, met een afrdonk om U tegen te zeggen. Heerlijk bij stoofschotels van wild en rundvlees.

smaakimpressie

Zeer geconcentreerde wijn, zonder daarbij zwaar of gekonfijt te zijn. In zijn jeugd nog wat ingetogen. Gul en complex, elegant en fluwelig van structuur, goed geïntegreerde tannines en een lange, weelderige finale.

vinificatie

De druiven voor deze ‘single vineyard’-wijn worden perfect rijp geoogst, met een goede natuurlijke zuurgraad. Ze worden met de hand geplukt en een nacht lang tot 12°C afgekoeld. Het grootste deel van de trossen wordt ontsteeld en na een zorgvuldige controle worden de druiven licht gekneusd. Het kleinere deel niet ontsteelde trossen wordt ook niet gekneusd. De gisting vindt plaats in kleine open kuipen na een inweking van enkele dagen. Na een lichte persing wordt de jonge wijn overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter (30% nieuw). Daarin ondergaat hij de malolactische gisting en een opvoeding van 22 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn niet geklaard of gefilterd. Een eventueel (fijn) depot is een extra teken van kwaliteit en zuiverheid.