Stark Condé - Three Pines Cabernet Sauvignon

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 34,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Cabernet Sauvignon
Regio / streek Stellenbosch
Land Zuid-Afrika
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

De toplijn Stark-Condé Three Pines telt twee wijnen, een van cabernet sauvignon en een van syrah. De Cabernet Sauvignon geeft je al het beste wat je van de cabernet sauvignondruif kan verwachten, heerlijk geurend naar donker cassisfruit en een vleugje cederhout, de smaak is heel puur en heeft eigenlijk een mooi frisse elegante stijl. Niet te dik en te zwaar, zie je niet vaak bij een Zuid-Afrikaanse wijn. Een moderne klassieker uit Zuid-Afrika mag worden gerekend. Een prachtige wijn, complex en zeer intens zonder zwaar te worden of té rijp. Elegant met een goede 'body' en structuur met fijn verweven tannines.Heerlijk bij rood gebraden vlees, stoofschotels van wild en rundvlees.
Over dit product

Het wijnhuis

Stark-Condé Wines is een familiebedrijf dat ambachtelijke en kwalitatief hoogwaardige wijnen produceert in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. De in de Verenigde Staten (Missouri) geboren en getogen José Condé verdiende zijn sporen in de kunst en desig nwereld. In 1997 vertrok hij met zijn vrouw en twee dochters naar Zuid-Afrika, waar hij in 1998 samen met zijn schoonvader en eigenaar van Neil Elis Wines, Hans Schroder, het wijnbedrijf Stark-Condé oprichtte. De naam is een samenvoeging van de famil ienamen van José Condé en die van zijn vrouw.

Het gebied

Stellenbosch - Stellenbosch is het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika en hét centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch, met als bijnaam Eikestad vanwege het groot aantal eikenbomen die het rijk is, is een uitgebreid wijnbouwgebied met een divers iteit aan klimaatzones, variërend van koel en winderig vlak bij zee tot warm landinwaarts. Deze diversiteit vertaalt zich duidelijk naar de verscheidenheid aan wijnen, zowel wit als rood.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen