Steenberg - Chardonnay 1682 Cap Classique

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 18,95
Over de wijn

Specificaties

Producent Steenberg
Smaaktype Fris, elegant en aromatisch.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Constantia
Land Zuid-Afrika
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 7 tot 9°C
Opleg potentieel Jong drinken.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
De geur trakteert op een mix van brioche, verse groene appels en fijne kruiden. De frisse, ronde smaak vult de mond met een aangename complexiteit. Een knapperige zuurgraad die doet denken aan zestes van limoen, wordt afgewisseld door een zacht kruidig en subtiel getoast aroma.

Vinificatie
De druiven zijn afkomstig van verschillende, geselecteerde wijngaarden van Steenberg in Robertson, Darling en Bonnievale. Ze worden met de hand geoogst wanneer de suikerwaardes in de druiven nog wat lager zijn en de zuurgraad hoger is. De druiventrossen worden net als in de Champagne in hun geheel zachtjes geperst om zo een verfijnde smaakstructuur in de wijn te verkrijgen. Na de eerste gisting op tank, volgt de tweede gisting op fles waar de wijn zijn fijne bubbels ontwikkelt. Aansluitend blijft hij voor 12 tot 18 maanden in contact met het fijne gist alvorens dit middels het dégorgement eruit wordt gehaald.

Culinair Advies
Subliem apéritief maar ook zeer geschikt als begeleider van rauwe of om en om gebakken/gegrilde ‘coquilles’ of mooie witte zeevis.

Wijnhuis

Steenberg is een wijnhuis met geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht. Steenberg maakt gebruik van de fameuze Méthode Cap Classique: de wijn wordt gemaakt volgens de traditionele methode. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Constantia is een van de oudste wijnregio’s in Zuid-Afrika. Het ligt vlak bij Kaap de Goede Hoop, waar Jan van Riebeeck de eerste druivenstokken plantte. Het was echter de volgende gouverneur, Simon van der Stel, die in Constantia de eerste wijnen van naam in Zuid-Afrika produceerde.

Constantia ligt op het Kaapse Schiereiland, dat door de Tafelberg wordt gescheiden van Kaapstad. Hier komen de Atlantische Oceaan en Indische Oceaan samen. Constantia ligt als het ware in een amfitheater van bergen die zich openen naar de Valsbaai (False Bay) in het westen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Steenberg - Chardonnay 1682 Cap Classique

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen