Steenberg - Shiraz

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
9-
NK
3

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 19,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, vol, rijp en met houtopvoeding.
Druivenras Syrah
Regio / streek Constantia
Land Zuid-Afrika
Oogst 2013
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Intens paarsrood van kleur. In de neus aroma's van gedroogde pruimen, viooltjes en zwarte olijven. In het smaakpalet geconcentreerd klein zwart fruit, laurier en lavendel, die gepaard gaan met een afdronk met elegante rijpe tannines.

Vinificatie
De druiventrossen worden in vier plukgangen in optimale conditie geoogst, tros voor tros geselecteerd, voor 100% ontsteeld en gekneusd. Vervolgens ondergaan de druiven een koude inweking van 5 dagen, waarna de alcoholische gisting zich in 2 weken voltrekt. Na het persen wordt de jonge wijn overgestoken op Franse barriques, waarvan 45% nieuw, voor de malolactische gisting en rijping. 15 maanden later volgt de assemblage en botteling.

Culinair Advies
Konijn uit de oven, entrecote of ribeye van de grill, harde schapenkazen als Pecorino, Ossau-Iraty en Manchego.

Wijnhuis

Steenberg is een wijnhuis met geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht. Steenberg maakt gebruik van de fameuze Méthode Cap Classique: de wijn wordt gemaakt volgens de traditionele methode. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Constantia is een van de oudste wijnregio’s in Zuid-Afrika. Het ligt vlak bij Kaap de Goede Hoop, waar Jan van Riebeeck de eerste druivenstokken plantte. Het was echter de volgende gouverneur, Simon van der Stel, die in Constantia de eerste wijnen van naam in Zuid-Afrika produceerde.

Constantia ligt op het Kaapse Schiereiland, dat door de Tafelberg wordt gescheiden van Kaapstad. Hier komen de Atlantische Oceaan en Indische Oceaan samen. Constantia ligt als het ware in een amfitheater van bergen die zich openen naar de Valsbaai (False Bay) in het westen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Shiraz
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
9-
Harold Hamersma
Shiraz op zijn Zuid-Afrikaans. Daar willen nog weleens hele orkestbakken, inclusief muzikanten en hun instrumenten in afgezonken worden. En dan ook nog eens op volle kracht alle vioolconcerten van Paganini tegelijkertijd spelen. Voor wie de metafoor miste: veel, kracht, nadrukkelijk en hout. Enfin. Steenberg: het tegenovergestelde. Vol maar niet zwaar. Syrah in plaats van shiraz: modelletje noordelijke Rhône, spatje koffie plus een knappertje chocobitter. Fijn hoor.
NK
3
Nicolaas Klei
Een superieure shiraz, maar hun merlot is veel beter – en ik geef niet snel aan merlot de voorkeur boven syrah.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen