Steenberg - Sparkling Sauvignon Blanc

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
9
NK
3

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 14,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Sauvignon Blanc
Regio / streek Contstantia
Land Zuid-Afrika
inhoud 0,75

Details

Heerlijk jong fruitige en fijn feestelijk bruisende bubbelwijn uit Zuid-Afrika en zo is ie ook bedoeld 'to be fun' en daar houden wij wel van. Bovendien is de uitmonstering tiptop voor elkaar in een sjieke fles, dat mag ook wel eens gezegd. Pang! Bleek van kleur met een weelderig mousse barsten de aroma's van rijp tropisch fruit zoals passiefruit, lychees, mango en ananas het glas uit. In je mond een bruisend feestje van tropisch- en citrusfruit met een goede bite en een opwekkend verfrissende nasmaak. Echt niet alleen voor op een warme zomerse dag, ook gewoon wanneer je er zin hebt! Een mousserende wijn van sauvignon blanc druiven gemaakt, en dan met zoveel finesse dat kom je zelden tegen. Het gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnhuis Steenberg uit Constantia maakt het. Weliswaar in beperkte hoeveelheden, dus om teleurstellingen te voorkomen.. wacht niet te lang!

Critici over deze wijn

HH
9
Harold Hamersma
Herproefd: de vondst van vorig jaar in de categorie mousserend. Tot ver achter de komma Sauvignon Blanc. Met zijn grapefruit. En zijn appel. En zijn grasmaaimachine. En de passievrucht. En de verse lychees. En de kruisbessen. En zijn wilde onstuimigheid. Nog een reden voor uitzinnigheid: is voordeliger geworden.
NK
3
Nicolaas Klei
Grassige sauvignon met veel rijp fruit en prik.
Over dit product

Het wijnhuis

Steenberg is een wijnhuis met geschiedenis, het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika en gevestigd in de eerste wijnapellatie in de Nieuwe Wereld, tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg gelegen aan de voet van de bergketen Constantia. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio's uit Zuid-Afrika. Ooit in 1682 opgericht door Catharina Ras en lange tijd vermaard om haar fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden aangekocht. Naast hun fameuse Méthode Cap Classique ofwel mousserende wijnen wordt er een hele range aan wijnen in diverse kwaliteitsklassen gemaakt onder de namen Klein Steenberg, Steenberg en Steenberg Collection. Klein Steenberg is dan voor dagelijks gebruik, Steenberg iets specialer voor het weekend en een icoonwijn behorend tot de Steenberg Collection voor de speciale gelegenheden.

Het gebied

Western Cape - Stellenbosch is samen met Constantia het oudste en bekendste wijngebied van Zuid-Afrika en hét centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch, met als bijnaam Eikestad vanwege het groot aantal eikenbomen die het rijk is, is een uitgebreid wijnbouwgebied met een diversiteit aan klimaatzones, variërend van koel en winderig vlak bij zee tot warm landinwaarts. Deze diversiteit vertaalt zich duidelijk naar de verscheidenheid aan wijnen, zowel wit als rood.
Beoordelingen

Reviews (1)

Feestje in je glas.
Prijs / kwaliteit
De sparkling sauvignon is een heerlijke fruitige bruisende wijn. De mousse is weelderig en met Een bouquet van tropisch fruit zoals lychee,mango,ananas en de smaak van citrus en tropisch fruit in combinatie met de bubbels is deze wijn een echt feestje in je glas. Review door Mareille / 9 april 2017

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen