Terras Gauda - O'Rosal Blanco

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 18,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Albariño, Loureiro
Regio / streek Rías Baixas
Land Spanje
Oogst 2016
inhoud 0,75

Details

Het paradepaardje van Terras Gauda en wat een pareltje van een wijn! Albariño (70%), loureira (20%), en caiño blanco (10%) staan aan de basis van deze bijzondere wijn. De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. De druivenrassen worden apart verwerkt tot de uiteindelijke samenvoeging ná de alcoholische gisting. En al die aandacht en liefde voor de wijn maken het drinken ervan tot een waar feestje. Zoveel aroma's! Van herinneringen aan verse druiven en appelcompote tot aan subtiele nuances van rijpe perzik en witte bloemen. Het paradepaardje van Terras Gauda en wat een pareltje van een wijn! Albariño (70%), loureira (20%), en caiño blanco (10%) staan aan de basis van deze bijzondere wijn. De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. De druivenrassen worden apart verwerkt tot de uiteindelijke samenvoeging ná de alcoholische gisting. En al die aandacht en liefde voor de wijn maken het drinken ervan tot een waar feestje. Zoveel aroma's! Van herinneringen aan verse druiven en appelcompote tot aan subtiele nuances van rijpe perzik en witte bloemen. Wat een trouwe vertolker van de 'Rosal' traditie!
Over dit product

Het wijnhuis

Het paradepaardje van Terras Gauda en wat een pareltje van een wijn! Albariño (70%), loureira (20%), en caiño blanco (10%) staan aan de basis van deze bijzondere wijn. De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. De druivenrassen worden apart verwerkt tot de uiteindelijke samenvoeging ná de alcoholische gisting. En al die aandacht en liefde voor de wijn maken het drinken ervan tot een waar feestje. Zoveel aroma's! Van herinneringen aan verse druiven en appelcompote tot aan subtiele nuances van rijpe perzik en witte bloemen. Terras Gauda is een van de toonaangevende wijnbedrijven in Galicia: de grootste wijngaardbezitters, op twee na de grootste wijnproducent en op de tweede plaats wat betreft het verkopen van Galiciaanse wijnen. Gelegen in het Rosal dal, Terras Gauda bracht de oude Rosal traditie terug, om fantastische witte wijnen te produceren van de albariño druif samen met andere autochtone rassen zoals loureiro en caiño.

Het gebied

Rias Baixas - Eén van de succesverhalen van Spanje is het spectaculaire succes van de geurige, fruitige witte wijnen van Rías Baixas. De toekenning van de D.O.-status in 1988 en moderne vinficatietechnologie zijn de sleutelfactoren geweest voor het succes. Rias Baixas kent een grote variëteit aan producenten, van moderne coöperaties als kleinschalige ambachtelijke producenten, hier 'adegas geheten. Het brede, massale succes van de Albariñowijnen heeft wijnmakers gestimuleerd om te gaan experimenteren met rijping op hout en op fles. De Rias Baixas D.O.-wijnen mogen niet als bulkwijn verkocht worden. Rias Baixas - Eén van de succesverhalen van Spanje is het spectaculaire succes van de geurige, fruitige witte wijnen van Rías Baixas. De toekenning van de D.O.-status in 1988 en moderne vinficatietechnologie zijn de sleutelfactoren geweest voor het succes. Rias Baixas kent een grote variëteit aan producenten, van moderne coöperaties als kleinschalige ambachtelijke producenten, hier 'adegas' geheten. Het brede, massale succes van de Albariñowijnen heeft wijnmakers gestimuleerd om te gaan experimenteren met rijping op hout en op fles. De Rias Baixas D.O.-wijnen mogen niet als bulkwijn verkocht worden.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen