Terras Gauda - O Rosal Magnum 2019

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
90
DGH
9
PW
4,5*
NK
2019

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 39,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Bodegas Terras gauda
Smaaktype Medium body, aromatisch.
Druivenras Albariño
Regio / streek Rías Baixas
Land Spanje
Oogst 2019
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Groengeel van kleur met flitsen van viscositeit. In de neus wordt u getrakteerd op een groot scala aan aroma’s, van herinneringen aan verse druiven en appelcompote tot aan subtiele nuances van rijpe perzik en accenten van witte bloemen. In de mond zeer klassiek van stijl, een trouwe vertolker van de ‘Rosal dal’ traditie, met een verrukkelijke fruitige stramien.

Vinificatie
De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. Beide druivenrassen worden apart verwerkt tot de uiteindelijke assemblage na de alcoholische gisting. De druiven worden zacht gekneusd en van de stelen ontdaan, waarna ze met schillen 3-6 uur bij 8-10°C inweken. Dit geeft de wijn meer kleur, meer aroma’s en meer structuur. De gekneusde druiven worden dan langzaam geperst. De most verblijft 72 uren in een tank om bij 8-10°C op natuurlijke wijze door bezinking te worden gezuiverd. De gisting vindt plaats op RVS tanks en duurt 21-30 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 17-19°C. Terras Gauda gebruikt een speciale ‘startcultuur’ voor het gisten, op basis van de in de eigen wijngaarden gevonden gistcellen. Om de frisheid van de wijnen te waarborgen vindt geen malolactische gisting plaats. Door koude stabilisatie bij -2°C is de zuiverheid van de wijn gegarandeerd. Tot en met het bottelen worden de jonge wijnen onder beschermende atmosfeer gehouden.

Culinair Advies
Vis, zeevruchten, salades, wit vlees, typische Galiciaanse kazen als Tetilla, ArzúaUlloa of nog lekkerder San Simón de Costa.

Wijnhuis

Terras Gauda is een van de toonaangevende wijnbedrijven van Spanje, gelegen in O Rosal, een subregio van Rías Baixas. Deze prachtige streek ligt in het zuiden van Galicië, net boven Portugal. Hier geen dorre, woestijnachtige landschappen, maar smaragdgroene, schilderachtige en zachtglooiende heuvels, die eerder doen denken aan Ierland dan aan Spanje. Ze kijken uit op de Atlantische Oceaan met ruige vergezichten. Het relatief koele klimaat met veel neerslag zorgt, in combinatie met de bodem van graniet en leisteen, voor veel mineraliteit en een goede zuurgraad. De druif albariño vormt samen met de lokale druiven caíño blanco en loureiro de topwijn O Rosal. Daarnaast maken ze een wijn van 100% albariño, de Abadía de San Campio. De wijnen zijn niet alleen bekend om hun kwaliteit, maar ook omdat ze op de wijnkaarten van alle sterrenrestaurants prijken, en dat geldt niet alleen voor restaurants in Spanje. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Tot in de jaren 90 was er vanuit binnen- en buitenland maar weinig aandacht voor de wijnen van Rías Baixas. Pas toen de aandacht voor frisse witte wijnen groeide en een aantal producenten de regio op de kaart probeerden te zetten door alles op kwaliteit in te zetten, groeide de aandacht. Nu is het kleine gebied nauwelijks nog onbekend en zijn de wijnen erg in trek.

Rías Baixas ligt aan de zogenaamde groene kust van Spanje. Direct boven de grens met Portugal in het uiterste noordwesten van Spanje, aan de Atlantische Oceaan, staan de wijnstokken op vooral zuidelijk geëxposeerde hellingen. De kust wordt getypeerd door inhammen, eigenlijk ondiepe fjorden, die lokaal ‘rías’ worden genoemd. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Albariño
Albariño is de witte druif die de grensstreek van Galicië (Spanje) en Noord-Portugal domineert. De druif kan uitstekend gedijen in het koele en natte klimaat van deze regio. Alle wijnen met deze druif...

Loureiro
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
90
Wine Spectator
2017: Crisp and lively. Bright citrusy acidity drives green apple, quince and lime flavors in this fresh white, while a briny note adds interest. A touch of spritz accentuates the acidity, keeping the minerally finish fresh and clean. Albariño, Caino Blanco and Loureiro.
DGH
9
De Grote Hamersma
2017: Ik blijf mezelf herhalen maar hij is ook dit jaar weer steengoed. Gevaarlijk goed. Doet u nog maar een fles goed. Meloenfeest at large. Perendruppig en citrusknus. Uit O Rosal, een subzone van Rías Baixas, komen prachtige wijnen, en producent Terras Gauda zit bij de top. Mensen, dit is albariño op zijn best. Die zuren! Die zuren!
PW
4,5*
Perswijn
2016: Peer en meloen, rijp, breed.Zacht en sappig, weelderig, fijne zuren.
NK
2019
Nicolaas Klei
2017: Omfietswijn 2019. In Rías Baixas, dat stukje Spanje boven Portugal, maken de inboorlingen witte wijn van albaririo, een druif die op z'n Portugees alvarinho heet, en waarvan niet veel meer bekend is dan dat hij al eeuwen aan beide oevers van de Miño/Minho voorkomt. Overmoedig geworden door hun internationale succes plukken sommigen hun druiven overrijp en timmeren daar dan modieus dure eikenhouten vaten omheen, wat leidt tot alcoholische wijnen die naar versgelegd parket rieken. Gelukkig bestaat er ook nog de ware rías baixas, geurend naar druiven, bloesem, munt en oud geld, met in de afdronk een ondernemen bittertje.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Terras Gauda - O Rosal Magnum 2019

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen