Txomin Etxaniz - Uydi 0,5L

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 23,95
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Halfzoet, elegant, mineralig en redelijk verfijnd.
type Zoete wijn
Druivenras Hondarrabi Beltza, Hondarrabi Zuri
Regio / streek Getariako Txakolina
Land Spanje
Oogst 2014
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
inhoud 0.50

Details

Smaakimpressie
Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van gekonfijte meloen, rijpe peer en mandarijn. In het smaakpalet tonen van limoen, sinaasappelschil, honing en een duidelijke mineraliteit, die gepaard gaan met een lange, elegant zoete afdronk met frisse zuren.

Vinificatie
Eind oktober worden de zeer rijpe druiven met de hand geplukt en vervolgens in de vinificatiekelder uiterst voorzichtig geperst, waarna men het sap ongeveer 24 uur sterk gekoeld laat rusten, zodat de grovere bestanddelen kunnen bezinken. Vervolgens laat men het schone sap temperatuurgecontroleerd (12°C) de alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Na ruim 1 maand wordt de jonge wijn overgestoken op oudere eikenhouten vaten om bij lage temperatuur te rijpen op de fijne ‘lie’. Na 12 maanden wordt de wijn ongefilterd gebotteld.

Culinair Advies
Foie gras de canard, ibéricoham, rijpe peer met gorgonzolasaus en jonge blauwschimmelkazen als Picón, Cabrales of Roquefort.

Wijnhuis

Op een schiereilandje met uitzicht op zee maakt Txomin Etxaniz de allerbeste wijn van Baskenland. Knisperend fris, droog en briljant bij vis of Japanse gerechten, zoals sushi en tempura. Txomin Etxaniz behoort tot de meest gerenommeerde producenten hier en is met 35 hectare ook de grootste van de DO. De aanplant is overwegend hondarrabi zuri, een lokale druif die strakdroge wijnen geeft. De wijnen hebben een zacht koolzuurprikkeltje. Je vindt de wijnen natuurlijk in de beste tapasbars in de straten van San Sebastian, maar ook op de wijnkaart van menig sterrenrestaurant in Spanje Alle wijnen van dit wijnhuis...

Druivenras

Hondarrabi Zuri
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen