Valensac - Chardonnay BIB 2021

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 68,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Chardonnay
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2021
inhoud 10,00

Details

Smaakimpressie
Strogeel met gouden accenten en een groen zweempje. Verfrissende, elegante en verfijnde neus, subtiel aromatisch. Op de tong, gul, mondvullend en rijp, volop frisse fruitaroma’s en een verkwikkende finale.

Vinificatie
De ’s nachts geoogste trossen worden volledig ontsteeld, waarna de druiven gekneusd worden en een koude inweking op schillen ondergaan voor de gisting (meer aroma’s). De hele vinificatie vindt plaats in RVS tanks. De gisting zelf duurt 10 dagen op 18°C en wordt gevolgd door een opvoeding op eigen ‘lies’ (fijn bezinksel) gedurende enkele maanden. Voor het bottelen wordt de jonge wijn nog deels geklaard en licht gefilterd op kiezelsteen filters (kieselguhr).

Culinair Advies
Great value for money als aperitief- of terraswijn! Ideaal bij witvlees, gestoomde of gegrilde zeevis, schaal- en schelpdieren en natuurlijk verse picodon kaas.

Wijnhuis

Jaar na jaar maakt Domaine de Valensac zijn reputatie waar als het gaat om het maken van lekkere wijnen. De jonge, talentvolle wijnmaakster Edwige Thuilé heeft ervoor gezorgd dat Domaine de Valensac een topnaam is geworden. Voor liefhebbers van houtgelagerde wijn is er de grote Avec Mention, gemaakt van 100% chardonnay, op vat gegist én gerijpt. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Valensac - Chardonnay BIB 2021

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen