Valensac - Grand Chardonnay

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 10,99
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Fris, licht en elegant, aromatisch, deels met houtopvoeding.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Languedoc & Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2017
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Strogeel met gouden accenten. Expressieve neus van rijpe perziken en peren, elegant verpakt in romige minerale aroma’s van de opvoeding op de ‘lie’ en subtiele houttonen. Uitstekend evenwicht, verfijnde en harmonieuze smaak.

Vinificatie
De ’s nachts geoogste trossen van de beste percelen worden volledig ontsteeld, waarna de druiven gekneusd worden en een koude inweking op de schillen ondergaan voor de gisting (meer aroma’s). De vinificatie vindt daarna plaats, deels in rvs-tanks en deels in barriques van Frans eikenhout (15% nieuw, de rest 1 tot 3 jaar oud). De wijn in de rvs-tanks ondergaat geen malolactische gisting, die in de barriques wel. De opvoeding op de eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) duurt 7 maanden en wordt net als de gisting voor 50% in rvs en voor 50% in dezelfde barriques ondergaan. Voor het bottelen wordt de jonge wijn nog deels geklaard en licht gefilterd op kiezelsteenfilters (kieselguhr). De assemblage kan per oogstjaar variëren, 50 tot 60% barriquewijn met 40 tot 50% rvs-wijn.

Culinair Advies
‘Great value for money’ als begeleider van à la minute gebakken coquilles, langoustines of gamba’s, afgeblust met een scheutje Noilly Prat en wat room. Eveneens aanbevolen bij verse pasta met een roomsaus en zeevruchten of vis (al dan niet met een beetje saffraan), gestoofde of gepocheerde boerenkip of parelhoen met een frisse en romige kruidensaus, en natuurlijk bij halfrijpe Picodon-kaas.

Wijnhuis

Jaar na jaar maakt Domaine de Valensac zijn reputatie waar als het gaat om het maken van lekkere wijnen. De jonge, talentvolle wijnmaakster Edwige Thuilé heeft ervoor gezorgd dat Domaine de Valensac een topnaam is geworden. Voor liefhebbers van houtgelagerde wijn is er de grote Avec Mention, gemaakt van 100% chardonnay, op vat gegist én gerijpt. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Druivenras

Chardonnay
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen