Vial-Magnères - Banyuls Blanc Rivage 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 29,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Domaine Vial-Magnères
Smaaktype medium vol, aromatisch, zoet, met houtopvoeding.
type Zoete wijn
Druivenras Grenache Blanc
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2018
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Ongeopend heel lang, geopend binnen enkele dagen tot 1 week drinken, koel bewaren.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
zeer geconcentreerd, expressieve neus van geel fruit en mineraliteit. Op de tong zuiver, zoet, gul, verleidelijk fruitig, mondvullend, vettig en warm tot de laatste slok. Goede lengte.

Vinificatie
Alle Banyuls-wijnen (rood en wit) worden klassiek gevinifieerd onder strenge temperatuurcontrole. Voor de witte Banyuls begint de gisting direct na het persen, zonder voorafgaande inweking op schillen. Na een periode van circa 3 weken wordt de most ‘gemuteerd’, d.w.z. dat de gisting wordt ‘gestild’ door het toevoegen van een kleine hoeveelheid zuiver wijndistillaat. De opvoeding is reductief: contact met zuurstof vindt alleen plaats via de houtporiën van de vaten, waardoor de wijn fruitig blijft, ondanks 8 jaar op hout.

Culinair Advies
Deze cuvée Rivage wordt lokaal zeer gewaardeerd als aperitief, en niet alleen door de dames! Hij heeft echter veel meer in petto voor de avontuurlijke gastronoom. Probeer hem eens bij koude foie gras met een gelei van dezelfde wijn of warme foie gras in bladerdeeg, bij warme geitenkaas in bladerdeeg, bij gamba’s ‘a la plancha’ geflambeerd met witte rum, bij tapas van gamba’s, kip, vis, worstjes enzovoort, afgeblust of gegaard in deze Rivage-wijn… of in een zoet register: bij taarten of gebak met witte of gele vruchten en bij de lokale Catalaanse crème of bij crème brûlée.

Wijnhuis

Dit familiedomein behoort tot de top van Banyuls. Klassieke, op oude leest geschoeide wijnen, lekker rijp en ontwikkeld. Naast deze volle, diepe wijnen maken ze ook wijnen waarin het fruit meer de boventoon voert. De amberkleurige Rivage Ambré Solera is een van de meest bijzondere wijnen van de streek. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Grenache
Een opmerkelijke druif, de grenache. Hij kent meerdere kleurmutaties (noir, blanc, gris), er wordt gesteggeld over zijn oorsprong (Sardinië of Spanje) en het is een van de populairste blauwe druivenrassen. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Vial-Magnères - Banyuls Blanc Rivage 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen