Vial-Magnères - Banyuls Grand Cru 2009

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 47,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype volle, intense beleving, complex, met houtopvoeding.
type Zoete wijn
Druivenras Grenache
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2009
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Ongeopend heel lang, geopend binnen enkele weken drinken, koel bewaren.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Zeer geconcentreerde en complexe neus, krachtig, rijp fruitig, met nuances van koffie en cacao op de achtergrond. Fascinerend op de tong, enorm rijp en zoet fruitig, zeer harmonieus en verleidelijk, geconcentreerd en mondvullend, met extra mokka en chocolade in de lang aanhoudende finale.

Vinificatie
Alle Banyuls-wijnen (rood en wit) worden klassiek gevinifieerd onder strenge temperatuurcontrole. Voor de Banyuls Grand Cru Cuvée André Magnères wordt de most na een periode van circa 3 weken ‘gemuteerd’, d.w.z. dat de gisting wordt ‘gestild’ door het toevoegen van een kleine hoeveelheid zuiver wijndistillaat. De opvoeding is oxidatief: contact met zuurstof wordt op alle manieren mogelijk gemaakt, waardoor de wijn naar gedroogd fruit ruikt en donkerder van kleur wordt. Na 5 jaar in grote vaten (‘foudres’) wordt de wijn gebotteld en vervolgens rijpt hij nog jaren na op fles.

Culinair Advies
Velen zullen deze wijn klassiek serveren bij desserts van >72%-cacao-chocolade en bij ‘grands desserts’ met chocolade en gekonfijte rode vruchten, noga en praline. Je kunt echter culinair avontuurlijker te werk gaan en de wijn serveren binnen een wijnarrangement, als begeleider van een sensuele creatie van in de oven gebraden rundvlees of wild met een reductiesaus waarin deze wijn de hoofdrol speelt, al dan niet in combinatie met verse zwarte wintertruffel.

Wijnhuis

Dit familiedomein behoort tot de top van Banyuls. Klassieke, op oude leest geschoeide wijnen, lekker rijp en ontwikkeld. Naast deze volle, diepe wijnen maken ze ook wijnen waarin het fruit meer de boventoon voert. De amberkleurige Rivage Ambré Solera is een van de meest bijzondere wijnen van de streek. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Grenache
Een opmerkelijke druif, de grenache. Hij kent meerdere kleurmutaties (noir, blanc, gris), er wordt gesteggeld over zijn oorsprong (Sardinië of Spanje) en het is een van de populairste blauwe druivenrassen. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Vial-Magnères - Banyuls Grand Cru 2009

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen