Vial-Magnères - Banyuls Réserve 4 ans

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 19,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Domaine Vial-Magnères
Smaaktype medium vol, aromatisch, elegant zoet, met houtopvoeding.
type Zoete wijn
Druivenras Grenache
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Ongeopend heel lang, geopend binnen enkele weken drinken, koel bewaren.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Licht taankleurig. Frisse, minerale, licht oxidatieve tegenhanger van ‘tawny’ port, met aroma’s van gedroogde vruchten, noten en gebrande cacao, elegant zoet, niet te zwaar.

Vinificatie
Alle Banyuls-wijnen (rood en wit) worden klassiek gevinifieerd onder strenge temperatuurcontrole. Voor de Banyuls Tradition wordt de most na een periode van circa 3 weken ‘gemuteerd’, d.w.z. dat de gisting wordt ‘gestild’ door het toevoegen van een kleine hoeveelheid zuiver wijndistillaat. De opvoeding (4 jaar) is oxidatief: contact met zuurstof wordt op alle manieren mogelijk gemaakt, waardoor de wijn naar gedroogd fruit ruikt en donkerder van kleur wordt.

Culinair Advies
Deze cuvée Tradition wordt lokaal zeer gewaardeerd als aperitief, en niet alleen door de dames! Hij kan ook als chill-outwijn of loungewijn worden gebruikt in plaats van ‘tawny’ port, eventueel met wat blokjes extra belegen kaas en gedroogde vijgen of vijgenjam. Probeer hem eens bij luchtige chocoladedesserts of bij verse vijgen, gevuld met een crème van niet al te pittige blauwschimmelkaas. Vanzelfsprekend is het ook een geweldige wijn om gebakken of gebraden rood vlees en wild te deglaceren en je sauzen te verrijken.

Wijnhuis

Dit familiedomein behoort tot de top van Banyuls. Klassieke, op oude leest geschoeide wijnen, lekker rijp en ontwikkeld. Naast deze volle, diepe wijnen maken ze ook wijnen waarin het fruit meer de boventoon voert. De amberkleurige Rivage Ambré Solera is een van de meest bijzondere wijnen van de streek. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Grenache
Een opmerkelijke druif, de grenache. Hij kent meerdere kleurmutaties (noir, blanc, gris), er wordt gesteggeld over zijn oorsprong (Sardinië of Spanje) en het is een van de populairste blauwe druivenrassen. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Vial-Magnères - Banyuls Réserve 4 ans

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen