Viejo Marchante - Tempranillo Rosado

Nog %1 beschikbaar
Viejo Marchante Don Juan Sánchez Megia richtte Bodegas Navarro López op in 1904. Het originele bedrijf bevindt zich nog steeds in de stad Valdepeñas, maar om meer mee te kunnen denken met moeder natuur werd in 2001 een nieuw bedrijf gebouwd buiten de stad, tussen de wijngaarden. Hierdoor zit men dichte . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo
Afsluiting Schroefdop
Regio Castilla La Mancha
Inhoud 0,75
Producent Viejo Marchante
Land Spanje

smaakimpressie

Helder, tamelijk licht granaatrood van kleur. In de neus frisse aroma’s van aardbeien, framboos en bessen. In het smaakpalet tonen van klein rood fruit, die gepaard gaan met een sappige afdronk met frisse zuren.

vinificatie

Na de oogst worden de druiven direct ontsteeld en geperst en laat men het sap voor korte tijd rusten bij 5°C, met aansluitend een temperatuurgecontroleerde (18 °C) alcoholische gisting op grote roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 14 dagen wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor een rijping op de ‘lie’ zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt. In het begin van het jaar volgend op de oogst wordt de wijn na assemblage, klaring, stabilisatie en filtering gebotteld.

Meer van deze producent: