Vietti - Barbaresco Masseria

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
92

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 89,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Vietti
Smaaktype Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Druivenras Nebbiolo
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Oogst 2014
Serveertemperatuur 18°C
Opleg potentieel Jong drinken.
Natuurlijke werkwijze Vegan
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep granaatrode kleur. Intens aromatisch, met florale en rijpe fruitige tonen (vijgen, pruimen) en kreupelhout met licht rokerige accenten. Vettig, fluweelzacht, goed gestructureerd en evenwichtig, met een lange en weelderige afdronk.

Vinificatie
De wijn verblijft 13 dagen in open rvs-tanks bij 30 tot 32°C voor de alcoholische gisting, kort daarop gevolgd door de malolactische gisting. Dan 24 maanden opvoeding op hout en 2 maanden rust in rvs-tanks voor het assembleren en klaren. Ongefilterd gebotteld.

Culinair Advies
Ideaal bij schotels van gesmoord vlees in bruine (wijn)saus, risotto of pasta met eekhoorntjesbrood en/of zwarte truffel, gestoofd of geroosterd wild en gerijpte harde kazen.

Wijnhuis

Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Mario Cordero zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Nebbiolo Langhe Perbacco een extreem goede Nebbiolo op de markt. Deze is voldoende beschikbaar en zeer betaalbaar. Dat geldt ook voor de knisperend frisse, zachtzoete Moscato d’Asti. En dan is er natuurlijk nog het verhaal achter de etiketten... Sinds 1974 krijgt een select aantal Viettiwijnen (sinds 1988 alleen nog de Barolo Riserva Villero) jaarlijks een speciaal ontworpen, origineel kunstwerk op het etiket. De oplage van het kunstwerk is gelijk aan het aantal flessen die in deze jaargang van de betreffende wijn worden gemaakt. De eerste honderd labels worden bovendien door de artiest zelf gesigneerd, dus echte collector’s items! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Nebbiolo
De oorsprong van nebbiolo ligt in Piemonte, de wijnregio in het noordwesten van Italië. De druif werd voor het eerst genoemd in 1266, wat hem tot een van de oudste druivenrassen van Italië maakt. Nebbiolo is nog steeds in Piemonte te vinden, waar hij de hoofdrol speelt in de beroemde wijnen van Barolo en Barbaresco. Buiten deze gebieden kunnen ook mooie nebbiolowijnen gemaakt worden en die zijn vaak iets betaalbaarder, bijvoorbeeld Nebbiolo d’Alba of Nebbiolo Langhe. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
92
Wine Spectator
Lean and taut, showing more structure today than pure cherry and berry fruit. Holds together nicely through the finish, with a combination of fruit flavors, underbrush accents and dusty tannins. Be patient.
Perswijn
2009: Een aantal jaren geleden ben ik de wijnen van de nebbiolodruif beter gaan begrijpen en ik ben gevallen voor de ragfijne stijl van met name Barbaresco. Kortgeleden heb ik mijn laatste fles 2009 gedronken met vrienden. Hij rijpte dertig maanden op Sloveens hout en werd ongefilterd gebotteld. Intense aroma's met wat ceder en thee. Een uitstekende balans met een fijne zuurgraad en ronde structuur. De finesse en elegantie zijn van grote klasse. Wat een fantastische wijn.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Vietti - Barbaresco Masseria

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen