Vietti - Barbera d'Alba Tre Vigne 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
91
DGH
9+
DC
88

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 22,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Vietti
Smaaktype Medium tot volle body, aromatisch met houtrijping.
Druivenras Barbera
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Oogst 2018
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Jong drinken.
Natuurlijke werkwijze Vegan
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Donkerrode kleur. Krachtig aromatisch met tonen van drop, zwarte bessen, bramen, jodium en de ‘kus van het hout’.

Vinificatie
Gisting van 8 dagen in rvs-tanks. Na de malolactische gisting overheveling naar barriques van Frans eikenhout, waarin de wijn een opvoeding van 16 maanden geniet. Dan nog 2 maanden op rvs-tanks voor de assemblage en klaring. Ongefilterd gebotteld.

Culinair Advies
Bij stevige, hartige gerechten, stoofschotels, wild, rood vlees en gerijpte harde kazen.

Wijnhuis

Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Mario Cordero zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Nebbiolo Langhe Perbacco een extreem goede Nebbiolo op de markt. Deze is voldoende beschikbaar en zeer betaalbaar. Dat geldt ook voor de knisperend frisse, zachtzoete Moscato d’Asti. En dan is er natuurlijk nog het verhaal achter de etiketten... Sinds 1974 krijgt een select aantal Viettiwijnen (sinds 1988 alleen nog de Barolo Riserva Villero) jaarlijks een speciaal ontworpen, origineel kunstwerk op het etiket. De oplage van het kunstwerk is gelijk aan het aantal flessen die in deze jaargang van de betreffende wijn worden gemaakt. De eerste honderd labels worden bovendien door de artiest zelf gesigneerd, dus echte collector’s items! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Barbera
De barbera kent zijn thuis in Piemonte, de beroemde wijnstreek in het noordwesten van Italië. Lange tijd stond barbera in de schaduw van nebbiolo, de grote druif voor Barolo en Barbaresco. Tot de jaren tachtig staken de wijnboeren weinig energie in de druif, waardoor de wijnen ook nooit een kans kregen. Gelukkig is dat veranderd en verdient barbera vandaag de dag een podium. De bekendste subgebieden voor barbera zijn Alba, Asti en Monferrato, met de gelijknamige wijnen Barbera d'Alba, Barbera d'Asti en Barbera del Monferrato. Buiten Italië komt barbera voor in Californië, Australië en Argentinië. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
91
Wine Spectator
2017: High-toned black currant, black cherry and violet aromas and flavors are accented by vanilla and toast notes in this suave red. Supple and intense, with a lingering aftertaste of dark fruit, licorice and spice. Drink now through 2024. Historic Piedmont house Vietti is best known for its cru bottlings of Barolo, but insiders know the winery also makes great Barbera. Owned by American businessman Kyle Krause and his family since 2016, the winery consistently releases outstanding Barberas from both Alba and Asti, under the direction of former proprietors Luca Currado and his wife, Elena. The Barbera d’Asti Tre Vigne 2017 was sourced from vineyards in the commune of Agliano terme and elsewhere around the Asti hills and was aged in barriques, oak casks and stainless stell for 18 months. It’s a textbook introduction to the style.
DGH
9+
De Grote Hamersma
Vietti. Legendarisch wijnhuis in Piemonte. Vanwege zijn dito wijnen. Neem zijn relatief eenvoudige Barbera d'Alba. Ik proef het vaak. En ik proef het graag. Rood vol donkere partijen. Zonsverduisteringen. En schaduwwerking. Zachtmoedige zwarte kersen. Het frisse van bramen ook. De zuren van aceto balsamico. Nauwelijks waarneembaar eiken. Een wijn open en ontsomberend. Het jaar 2017 helpt mee: vroegste oogst sinds wijnmakersheugenis. Zodoende wordt er nog wel eens een gebrek aan diepgang verweten. Maar daar doet Vietti niet aan. Ik ken mensen die Vietti's Barbera lekkerder vinden dan zijn Barolo. Laat ik binnenkort maar eens de proef op de som nemen.
DC
88
Decanter
2016: Deeply coloured, ripe and forward with aromas of black plum, cocoa powder, raisin and purple iris. Masses of ripe fruit, modest tannins and fresh acidity. Chocolate and subtle black spice lingers on the finish.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Vietti - Barbera d'Alba Tre Vigne 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen