Vietti - Barolo Ravera

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
94

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 185,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Nebbiolo
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Oogst 2012
inhoud 0.75

Details

Na de pluk waarbij zeer streng geselecteerd wordt, vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Eerst een koude inweektijd van 5 dagen en aansluitend een traditionele alcoholische gisting van 30 dagen op roestvrijstalen tanks en vervolgens persing van de druiven en het oversteken van de jonge wijn op Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping voor een periode van 32 maanden. De wijn rust nog enkele maanden in roestvrijstalen tanks alvorens ongefilterd gebotteld te worden . Een alcoholpercentage van 14,8%. Diep robijn rood van kleur. In de neus zijn aroma’s van pruimen, zwarte kersen, wilde munt, vers leer, geroosterde hazelnoot en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet kersen, bosaardbeitjes, mineralig, en een lange afdronk met goed geïntegreerde tannines. Serveren: 16 tot 18°C. Bewaren: tot 20 jaar na de oogst. Lekker bij de Piemontese specialiteit Brasato al Barolo (rosbief met Barolosaus), lamsbout uit de oven, fazant met eekhoorntjesbrood en rijpe harde kazen uit Noord-Italië.

Critici over deze wijn

WS
94
Wine Spectator
2014: Cherry, raspberry, rose, anise and tobacco aromas and flavors are the hallmarks of this rich red. The core of fruit is well-supported by dense, refined tannins and vibrant acidity. Shows excellent balance and length. Seemingly built to age.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen