Vietti - Barolo Ravera 2015

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
94

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 199,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Vietti
Smaaktype Medium vol, verfijnd en delicaat, met houtopvoeding.
Druivenras Nebbiolo
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 20 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Vegan
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van pruimen, zwarte kersen, wilde munt, vers leer, geroosterde hazelnoot en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet kersen, bosaardbeitjes en minerale tonen, en een lange afdronk met goed geïntegreerde tannines.

Vinificatie
Na de pluk, waarbij zeer streng geselecteerd wordt, vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Eerst een koude inweking van 5 dagen, aansluitend een traditionele alcoholische gisting van 30 dagen op roestvrijstalen tanks, vervolgens persing van de druiven en het oversteken van de jonge wijn op Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping gedurende een periode van 32 maanden. De wijn rust nog enkele maanden in roestvrijstalen tanks alvorens ongefilterd gebotteld te worden.

Culinair Advies
Aanrader bij de Piëmontese specialiteit ‘brasato al Barolo’ (rosbief met Barolo-saus), lamsbout uit de oven, fazant met eekhoorntjesbrood en rijpe harde kazen uit Noord-Italië.

Wijnhuis

Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Mario Cordero zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Nebbiolo Langhe Perbacco een extreem goede Nebbiolo op de markt. Deze is voldoende beschikbaar en zeer betaalbaar. Dat geldt ook voor de knisperend frisse, zachtzoete Moscato d’Asti. En dan is er natuurlijk nog het verhaal achter de etiketten... Sinds 1974 krijgt een select aantal Viettiwijnen (sinds 1988 alleen nog de Barolo Riserva Villero) jaarlijks een speciaal ontworpen, origineel kunstwerk op het etiket. De oplage van het kunstwerk is gelijk aan het aantal flessen die in deze jaargang van de betreffende wijn worden gemaakt. De eerste honderd labels worden bovendien door de artiest zelf gesigneerd, dus echte collector’s items! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Nebbiolo
De oorsprong van nebbiolo ligt in Piemonte, de wijnregio in het noordwesten van Italië. De druif werd voor het eerst genoemd in 1266, wat hem tot een van de oudste druivenrassen van Italië maakt. Nebbiolo is nog steeds in Piemonte te vinden, waar hij de hoofdrol speelt in de beroemde wijnen van Barolo en Barbaresco. Buiten deze gebieden kunnen ook mooie nebbiolowijnen gemaakt worden en die zijn vaak iets betaalbaarder, bijvoorbeeld Nebbiolo d’Alba of Nebbiolo Langhe. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
94
Wine Spectator
2014: Cherry, raspberry, rose, anise and tobacco aromas and flavors are the hallmarks of this rich red. The core of fruit is well-supported by dense, refined tannins and vibrant acidity. Shows excellent balance and length. Seemingly built to age.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Vietti - Barolo Ravera 2015

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen