Vignoble De Boisseyt - Condrieu Les Corbonnes

€ 54,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Viognier
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Vignoble De Boisseyt
Land Frankrijk

Details

Vignoble De Boisseyt is een wijnbedrijf in de regio Condrieu in Frankrijk. De wijngaarden bevinden zich in de heuvels rondom het dorpje Condrieu, in het departement Isère in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. De wijngaarden zijn gespecialiseerd in de productie van witte wijn gemaakt van de druivensoort Viognier. Wijnstokken van deze druivensoort groeien op de hellingen van de Corbonnes, een bergachtig gebied in de omgeving van Condrieu. Deze wijnen zijn bekend om hun rijke smaken en aroma's van perzik, abrikoos en bloemen.De Viognier En Amont is afkomstig van wijngaarden die gelegen zijn boven het dorp Chavanay. De druiven worden handmatig geoogst. In de vinificatieruimte worden deze voorzichtig geperst en laat men het sap de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en de malolactische gisting ondergaan in grote houten vaten. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten foeders voor rijping. Na ongeveer 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en na lichte filtering gebotteld.

smaakimpressie

Helder fonkelend, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, perzik, passievrucht, mimosa en amandelen. In het smaakpalet tonen van citroenschil, mandarijn, tropisch fruit en iets van brioche, die worden gevolgd door een lange afdronk met verfijnde zuren.

vinificatie

De Condrieu Les Corbonnes is afkomstig van een 30 jaar oude wijngaard die gelegen is boven het dorp Chavanay. De druiven worden afzonderlijk handmatig geoogst en gevinifieerd. In de vinificatieruimte worden de druiven uiterst voorzichtig geperst en krijgt het sap 24 uur rust om de grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men het sap de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en de malolactische gisting ondergaan in grote houten vaten. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten 800-litervaten voor rijping op de ‘lie’. Na ongeveer 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en na lichte filtering gebotteld.