Vignoble De Boisseyt - Condrieu Les Corbonnes

€ 52,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Viognier
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Vignoble De Boisseyt
Land Frankrijk

Details

2012. Een ongekend goede en bijzondere witte Crozes-Hermitage, gemaakt van marsanne en roussanne. Licht goudgele kleur met kopergroene zweem. Aromatisch en zwoel in de neus, rijp exotisch fruit, steenfruit (perzik), maar ook rozen en amandelen. In de mond van hetzelfde laken een pak, een rijke en volzachte wijn enerzijds met veel substantie, vetheid en smaak en anderzijds is ie ook heel fris en verkwikkend, met prettige zuren, lichte bittertjes en wat kruidigheid. Breed smakenpalet, geen houtopvoeding wel een hele knappe wijn.

smaakimpressie

Helder fonkelend, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, perzik, passievrucht, mimosa en amandelen. In het smaakpalet tonen van citroenschil, mandarijn, tropisch fruit en iets van brioche, die worden gevolgd door een lange afdronk met verfijnde zuren.

vinificatie

De Condrieu Les Corbonnes is afkomstig van een 30 jaar oude wijngaard die gelegen is boven het dorp Chavanay. De druiven worden afzonderlijk handmatig geoogst en gevinifieerd. In de vinificatieruimte worden de druiven uiterst voorzichtig geperst en krijgt het sap 24 uur rust om de grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men het sap de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en de malolactische gisting ondergaan in grote houten vaten. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten 800-litervaten voor rijping op de ‘lie’. Na ongeveer 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en na lichte filtering gebotteld.