Vignoble De Boisseyt - Saint-Joseph Les Garipelées Blanc

€ 34,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Marsanne, Roussanne
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Vignoble De Boisseyt
Land Frankrijk

Details

Vignoble De Boisseyt - Saint-Joseph Les Garipelées Blanc is een witte wijn uit de regio Rhône in Frankrijk. Hij wordt gemaakt van de druivensoorten Marsanne en Roussanne en is afkomstig uit de streek Saint-Joseph. De wijn wordt geproduceerd door wijnhuis Vignoble De Boisseyt. De wijn wordt gekenmerkt door zijn frisse smaak met tonen van perzik, abrikoos en honing. Hij heeft een medium body en een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad. De afdronk is elegant en verfijnd. De Vignoble De Boisseyt - Saint-Joseph Les Garipelées Blanc is een goede wijn om te combineren met visgerechten, gevogelte en geitenkaas. Hij is ook heerlijk als aperitief of als begeleider bij een lichte lunch. De wijn is het beste te serveren bij een temperatuur van 8-10 graden Celsius.

smaakimpressie

Helder, licht goudgeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoen, abrikoos, tropisch fruit en geroosterde amandelen. In het smaakpalet tonen van citroenschil, geel steenfruit, wilde venkel en een hint van vanille, die worden gevolgd door een mineralige afdronk met frisse zuren.

vinificatie

De Saint-Joseph Les Garipelées Blanc is afkomstig van verschillende wijngaarden die gelegen zijn bij het dorp Chavanay. De druiven worden afzonderlijk handmatig geoogst en gevinifieerd. In de vinificatieruimte worden de druiven uiterst voorzichtig geperst en krijgt het sap 24 uur rust om de grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men het sap ruim 2 weken lang een temperatuur-gecontroleerde (20°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in vaten. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping op de ‘lie’. Na ongeveer 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en na lichte filtering gebotteld.