Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Marsanne, Roussanne |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Rhône |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Vignoble De Boisseyt |
Land | Frankrijk |
Details
2012. Een ongekend goede en bijzondere witte Crozes-Hermitage, gemaakt van marsanne en roussanne. Licht goudgele kleur met kopergroene zweem. Aromatisch en zwoel in de neus, rijp exotisch fruit, steenfruit (perzik), maar ook rozen en amandelen. In de mond van hetzelfde laken een pak, een rijke en volzachte wijn enerzijds met veel substantie, vetheid en smaak en anderzijds is ie ook heel fris en verkwikkend, met prettige zuren, lichte bittertjes en wat kruidigheid. Breed smakenpalet, geen houtopvoeding wel een hele knappe wijn.
smaakimpressie
Helder, licht goudgeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoen, abrikoos, tropisch fruit en geroosterde amandelen. In het smaakpalet tonen van citroenschil, geel steenfruit, wilde venkel en een hint van vanille, die worden gevolgd door een mineralige afdronk met frisse zuren.
vinificatie
De Saint-Joseph Les Garipelées Blanc is afkomstig van verschillende wijngaarden die gelegen zijn bij het dorp Chavanay. De druiven worden afzonderlijk handmatig geoogst en gevinifieerd. In de vinificatieruimte worden de druiven uiterst voorzichtig geperst en krijgt het sap 24 uur rust om de grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men het sap ruim 2 weken lang een temperatuur-gecontroleerde (20°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in vaten. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping op de ‘lie’. Na ongeveer 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en na lichte filtering gebotteld.