Vignoble De Boisseyt - Saint-Joseph Les Rivoires

€ 48,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Vignoble De Boisseyt
Land Frankrijk

Details

Vignoble De Boisseyt - Saint-Joseph Les Rivoires is een wijnbedrijf in de regio Saint-Joseph in Frankrijk. Het bedrijf is gevestigd in Les Rivoires, een klein dorp in de Rhône-vallei. Het bedrijf produceert wijnen van hoge kwaliteit uit de Syrah-druif, die wordt gekenmerkt door zijn rijke smaak en krachtige aroma's. Het bedrijf is een familiebedrijf dat al generaties lang wijnen produceert. Ze zijn trots op hun traditie en erfgoed en streven ernaar om de beste wijnen te produceren. Het bedrijf is gecertificeerd voor duurzame landbouw en maakt gebruik van milieuvriendelijke methoden om hun wijnen te produceren. Les Rivoires is een 30 jaar oude wijngaard die gelegen is bij het dorp Chavanay. De druiven worden handmatig geoogst. In de vinificatieruimte worden de druiven licht gekneusd en laat men deze 3 weken lang een temperatuur-gecontroleerde (30°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in houten vaten. Daarna volgt persing en wordt 40% van de jonge wijn overgestoken op eikenhouten vaten van 400 liter en de rest op eikenhouten barriques (30% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer 24 maanden wordt de wijn geassembleerd en na lichte filtering gebotteld. De wijnen van Vignoble De Boisseyt - Saint-Joseph Les Rivoires zijn verkrijgbaar in de meeste grote wijnwinkels en restaurants in de regio. De wijnen van dit bedrijf zijn populair bij wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een krachtige, volle smaak en een rijke structuur.

smaakimpressie

Diep donker robijnrood van kleur met een zweem van paars. In de neus aroma’s van rijpe zwarte bessen, zwarte olijven, rozemarijn en tijm. In het smaakpalet tonen van rijp klein zwart fruit, laurier, witte peper en een mineralige toets, die worden gevolgd door een lange afdronk met rijpe tannines en de juiste zuren.

vinificatie

Les Rivoires is een 30 jaar oude wijngaard die gelegen is bij het dorp Chavanay. De druiven worden handmatig geoogst. In de vinificatieruimte worden de druiven licht gekneusd en laat men deze 3 weken lang een temperatuur-gecontroleerde (30°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in houten vaten. Daarna volgt persing en wordt 40% van de jonge wijn overgestoken op eikenhouten vaten van 400 liter en de rest op eikenhouten barriques (30% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer 24 maanden wordt de wijn geassembleerd en na lichte filtering gebotteld.