Vignoble De Boisseyt - Viognier En Amont 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 19,95
Over de wijn

Specificaties

Producent Vignoble De Boisseyt
Smaaktype droog, halfvol, expressief en met lichte houtrijping.
Druivenras Viognier
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2018
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, veldbloemen en een hint van honing. In het smaakpalet tonen van citrusvruchten, geel steenfruit en een hint van papaja, die worden gevolgd door een lange afdronk met verfijnde zuren.

Vinificatie
De Viognier En Amont is afkomstig van wijngaarden die gelegen zijn boven het dorp Chavanay. De druiven worden handmatig geoogst. In de vinificatieruimte worden deze voorzichtig geperst en laat men het sap de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en de malolactische gisting ondergaan in grote houten vaten. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten foeders voor rijping. Na ongeveer 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en na lichte filtering gebotteld.

Culinair Advies
Forel, snoekbaars, mosselen, salades, kip, kalfvlees, niet te rijpe geitenkaasjes en milde Aziatische gerechten.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Viognier
In de tweede helft van de 20e eeuw was de viognier op sterven na dood. Er werd geen interesse voor getoond en hij verdween langzaam uit de wijngaarden. Wonderlijk genoeg steeg bijna plotseling de belangstelling weer en nog steeds groeit de populariteit van de druif enorm! Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Vignoble De Boisseyt - Viognier En Amont 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen