Vignoble De Boisseyt - Viognier En Amont

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Viognier
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Vignoble De Boisseyt
Land Frankrijk

Details

2012. Een ongekend goede en bijzondere witte Crozes-Hermitage, gemaakt van marsanne en roussanne. Licht goudgele kleur met kopergroene zweem. Aromatisch en zwoel in de neus, rijp exotisch fruit, steenfruit (perzik), maar ook rozen en amandelen. In de mond van hetzelfde laken een pak, een rijke en volzachte wijn enerzijds met veel substantie, vetheid en smaak en anderzijds is ie ook heel fris en verkwikkend, met prettige zuren, lichte bittertjes en wat kruidigheid. Breed smakenpalet, geen houtopvoeding wel een hele knappe wijn.

smaakimpressie

Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, veldbloemen en een hint van honing. In het smaakpalet tonen van citrusvruchten, geel steenfruit en een hint van papaja, die worden gevolgd door een lange afdronk met verfijnde zuren.

vinificatie

De Viognier En Amont is afkomstig van wijngaarden die gelegen zijn boven het dorp Chavanay. De druiven worden handmatig geoogst. In de vinificatieruimte worden deze voorzichtig geperst en laat men het sap de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en de malolactische gisting ondergaan in grote houten vaten. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten foeders voor rijping. Na ongeveer 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en na lichte filtering gebotteld.