Villa Wolf - Riesling Fruity

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 9,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Riesling
Regio / streek Pfalz
Land Duitsland
Oogst 2016
inhoud 0,75

Details

Aangenaam droge en rijpe riesling Van Villa Wolf. Bleekgeel van kleur met een geurige neus waarin perzikfruit en citrustonen je tegemoet tintelen. Heerlijke aanzet, fris en droog en rijp, alles tegelijk, maar wel in mooi evenwicht. Soepele, sappige en toegankelijk riesling met minerale, lichtrokerige ondertoon. Deze riesling is niet zo droog als bijvoorbeeld in de Moezel, dat komt door het warmere(micro) klimaat in de Pfalz-regio. De druiven worden hier eerder rijp en ook rijper, dat geeft meer body, meer dikte en structuur aan de wijn. Heerlijk glas en let en zeer scherp geprijsd.
Over dit product

Het wijnhuis

Het Weingut Wolf is sinds het midden van de jaren '90 door Ernst Loosen (bekend van de Dr. Loosen wijnen uit de Mosel) over genomen. J.L. Wolf had toen al meer dan 200 jaar geschiedenis in de boeken staan. De kwaliteit liet te wensen over, maar het potentieel was er wel. Loosen heeft aanzienlijke veranderingen in teelwijze en vinificatie doorgevoerd op het Weingut Wolf en heeft zo doende de kwaliteit van de wijnen op een beduidend hoger peil gebracht. Een reeks van elegante, toegankelijke en makkelijk drinkbare wijnen is het resultaat. Met een mooie prijs/kwaliteit verhouding bovendien.

Het gebied

Pfalz - De Pfalz is met 23.000 hectare aan wijngaarden na Rheinhessen het grootst wijngebied van Duitsland. Het heeft ook Duitsland's eerste en bekendste wijnroute, de Deutsche Weinstrasse, die de 130 wijndorpen tussen Bockenheim en Schweigen verbindt. Het bestaat uit de districten Mittelhaardt-Deutsche Weinstrasse en Südliche Weinstrasse. In de Pfalz ligt de nadruk op de klassieke druiven, met Riesling als onbetwiste nummer één. Maar ook Weiss- en Grauburgunder zijn aan een sterke opmars bezig. Oo k hier worden de rode wijnen steeds belangrijker. Er is het succes van de Dornfelder , maar ook de Spätburgunder doet het er goed. Blauwe druiven zijn inmiddels zelfs goed voor een aandeel van 40%, waarmee de Pfalz het grootste rode wijngebied is van Duitsland.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen