Vina Altair - Altaïr

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 62,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Carmenère
Regio / streek Rapel Valley
Land Chili
Oogst 2013
inhoud 0,75

Details

De topwijn van Viña Altair is een wijn waar je stil van wordt. Om van te genieten en te bewonderen. Alleen het beste is goed genoeg voor deze wijn, zowel in de wijngaard als in de kelder. Dus uiteraard worden de druiven handgeplukt en krijgen ze tot 18 maanden mee in nieuwe barriques van Frans eikenhout. Deze Altaïr heeft een rijkheid aan smaken die ongekend is, getoast hout, rijp fruit (zwarte bessen, frambozen), cederhout en zelfs de een hint van een Cubaanse sigaar. In de mond is de wijn krachtig, rijp, maar elegant. Absoluut stijlvol tot de laatste druppel.
Over dit product

Het wijnhuis

Altaïr Vineyards & Winery is het paradepaard van de San Pedro Wine Group, de op één na de grootste wijnproducent van Chili. De naam van deze boutique winery is veelzeggend: Altaïr is de helderste ster in de Adelaar constellatie, 10 keer zo fel als de zon, zichtbaar op beide halfronden, hiermee symboliserend de link tussen de nieuwe en oude wereld. Altaïr is een single estate, gelegen in Alto Cachapoal, 100 km ten zuiden van Santiago, aan de voet van de Andes, op 600 meter boven de zeespiegel. Nachtelijke koele briesen vanuit de Andes verlengen op zeer gunstige wijze de rijpingstijd van de druiven, overdag opgewarmd door de continentale winden vanuit het westen. Deze temperatuurverschillen zorgen voor meer geur- en smaakstoffen evenals v oor een natuurlijke zuurgraad (zeldzaam in wijnen van de nieuwe wereld). De wijnranken zijn geplant op een hellende bodem van de Andes, bestaand uit zand, klei en veel stenen. Dé ideale omgeving om topwijnen te produceren, met een goed evenwicht tussen elegantie en concentratie.

Het gebied

Rapel Valley - Ten zuiden van Santiago ligt de Rapel Valley. De circa 9100 ha aan wijngaarden liggen in de valleien van de Andes, op hoogtes variërend van 600 tot 1000 meter. De regio bestaat uit twee sub-regio's: de Cachapoal Valley en de Colchagua Valley. Het gebied dankt zijn bekendheid aan het bijzondere klimaat - warm maar met invloed van de Grote Oceaan - en de bodem, hetgeen het mogelijk maakt om de druiven onder de meest natuurlijke condities te laten groeien en rijpen.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen