Weigand - Der Wilde Wild Wild White 2020

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

DGH
9
PW
4

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 13,95
Over de wijn

Specificaties

Producent Weingut Weigand
Smaaktype Droog, elegant, fruitig en verfrissend.
Druivenras Bacchus, Müller-Thurgau
Regio / streek Franken
Land Duitsland
Oogst 2020
Sluiting Schroefdop
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Kristalhelder en zeer licht strogeel van kleur. In de neus stuivende aroma’s van grapefruit, sappige peer en iets van meloen. In het smaakpalet limoen, abrikoos en wederom peer, die gepaard gaan met een afdronk met pittig nerveuze zuren.

Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder volgt een korte koude inweking, waarna de persing van de druiven plaatsvindt. Dan volgt de spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks, waarin de wijn zonder overgestoken te worden op zijn fijne ‘lie’ rijpt. In het vroege voorjaar dat volgt op de oogst wordt de wijn gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften. Weingut Weigand is sinds kort bezig met de overgang naar (gecertificeerd) organisch telen.

Culinair Advies
Ideaal als aperitief. Verder geschikt bij salades, gegrilde groenten, verse geitenkaasjes en niet te pittige Aziatische gerechten.

Wijnhuis

Het wijngebied Franken heeft niet bepaald de reputatie dynamisch te zijn: het is eerder nogal ingeslapen. Belangrijke reden daarvoor is dat er zeer veel kleine wijnbouwbedrijven zijn en dat van de totale wijnproductie twee derde van coöperaties komt. Dus het overgrote deel van de wijnboeren is niet verantwoordelijk voor eigen productie en voelt geen noodzaak om te innoveren of experimenteren. Wanneer er zich dan toch een wijnmaker aandient met een nieuwe visie is dat in Franken meteen schrikken. Andi Weigand van Weingut Weigand in Iphofen hoort tot de nieuwe lichting jonge wijnmakers met moderne ideeën en plannen. In 2013 kreeg Andi van zijn vader de vrije hand om op het familiewijngoed van 5,8 hectare zijn vernieuwende ideeën te combineren met de kennis die hij opdeed tijdens zijn studie oenologie. Dat betekent dat er meer werk in de wijngaarden plaatsvindt, zoals extra snoeien om lagere opbrengsten te krijgen, geen gebruik van onkruidverdelgers meer en met de hand oogsten. Weingut Weigand werkt tijdens de vinificatie alleen met wilde gisten, laat de wijnen zo lang mogelijk op de lie rijpen en ontzuurt de wijnen niet. Daarnaast is Weingut Weigand in conversie naar biologische teelt en heeft Andi de intentie om uiteindelijk geheel biologisch-dynamisch te gaan werken. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Silvaner
Silvaner is een wit druivenras uit Oostenrijk, al kom je hem daar nauwelijks meer tegen. Silvaner kent zijn oorsprong in Oostenrijk. In haar boek ‘Wine Grapes’ legt Jancis Robinson uit dat de druif een natuurlijke kruising is tussen savagnin en Österreichisch weiss. Inmiddels staat er nog maar 44 hectare silvaner in Oostenrijk en lijkt hij een nieuw thuis gevonden te hebben in Duitsland. Alle wijnen met deze druif...

Müller-Thurgau
Alle wijnen met deze druif...

Bacchus
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

DGH
9
De Grote Hamersma
2019: White, White, White!' Je moet er mee oppassen tegenwoordig om dat al te hard van de daken te schreeuwen. Maar dat willen we wel graag. Wat een fijne vondst! Gemaakt door Andi Weigand, een jonge wijnmaker in Franken die - ik kan er niets anders van maken - er ook erg white, white, white uitziet. Wil echter niet zeggen dat ie kleurloos wit maakt. Integendeel. Een breed uitwaaierend zomerboeket in de neus, perziken present, abrikoosjes aan zet, peren op sap, een pietsje peper en een zetje limoen. Ik stel voor: de huiswijn van de nieuwe omroep Zwart die op het moment van schrijven in het leven is geroepen door Akwasi. 'Omdat zwart refereert aan alle kleuren samen.' En dat we hier ook nog eens te maken hebben met een biologische witte strekt vast ook tot aanbeveling. Ik overweeg een lidmaatschap. Of wacht ik nog op de eerste uitzending. Wat zal het worden? In ieder geval niet (vul hier zelf een onderwerp in)...
PW
4
Perswijn
2016: fris, expressief, perzik, peper. Veel sap, mooi droog, notige afdronk.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Weigand - Der Wilde Wild Wild White 2020

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen