Weigand - Der Wilde WildWildWhite Trocken

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

PW
4

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

Normale prijs: € 12,95

€ 10,50

+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Bacchus, Müller-Thurgau
Regio / streek Franken
Land Duitsland
Oogst 2016
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,75

Details

Der Wilde WildWildWhite Trocken

Critici over deze wijn

PW
4
Perswijn
fris, expressief, perzik, peper. Veel sap, mooi droog, notige afdronk.
Over dit product

Het wijnhuis

Het wijngebied Franken heeft niet bepaald de reputatie van dynamisch te zijn, het is eerder nogal ingeslapen. Belangrijke reden hiervoor is dat er zeer veel kleine wijnbouwbedrijven zijn en dat van de totale wijnproductie twee derde via coöperaties verloopt. Dus voor het overgrote deel van de wijnboeren is er geen verantwoordelijkheid voor eigen productie en dus geen noodzaak om te innoveren of experimenteren. Wanneer er zich dan toch een wijnmaker aandient met een nieuwe visie is dat in Franken meteen schrikken. Andi Weigand van Weingut Weigand in Iphofen is een van de voorbeelden van de jonge nieuwe lichting wijnmakers met moderne ideeën en plannen. Sinds 2013 heeft Andi Weigand van zijn vader de vrije hand gekregen om op het 5,8 hectare grote familie wijngoed zijn ideeën te combineren met de kennis die hij opdoet tijdens zijn studie oenologie en om dit dan meteen ook ten uitvoer te brengen. Dat betekent dat er nog meer werk in de wijngaarden plaatsvindt, want er wordt meer gesnoeid om lagere opbrengsten te krijgen, geen gebruik meer van onkruidverdelgers en met de hand oogsten. Weingut Weigand werkt nu tijdens de vinificatie enkel met wilde gisten, laat de wijnen zo lang mogelijk op de lies rijpen en ontzuurt de wijnen niet. Daarnaast is Weingut Weigand in conversie naar het biologisch produceren en heeft ook de intentie om geheel biologisch-dynamisch te gaan werken.

Het gebied

Franken -
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen